HAZIMSIZLIKTA SON PERDE

HAZIMSIZLIKTA SON PERDE

Halka sunulan hizmetten rahatsız oldular

1-005.png

Gerçek Gazetesi

Aydın Büyükşehir Belediyesinin Koçarlı halkına sunduğu hizmet vatandaşlardan beğeni alırken; birilerinin ise sunulan hizmetten rahatsız olduğu görüldü.

Maliyeti Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan İkizdere Barajı'ndan Koçarlı'ya su verilmesini hazmedemeyenler, sonunda işi çirkefliğe kadar götürdüler.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ilçeye götürdüğü hizmet nedeniyle "Su hayattır. İçme suyumuz Koçarlı'mıza hayırlı olsun" yazılı pankartlar astı. Ancak çok geçmeden AK Partili Koçarlı Belediyesi devreye girdi ve gece yarısı operasyonuyla pankartlar belediye personeli tarafından sökülmeye başlandı. 

4-013.jpg

Yıllardır bu anı bekleyen Koçarlı halkı da Koçarlı Belediyesi'nin bu çirkin yaklaşımını eleştirdiler ve Belediye Başkanı Nedim Kaplan'ı ayıpladılar. 

Hizmetin gelmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Koçarlı halkı; "Özlem Çerçioğlu sayesinde artık sağlıklı içme suyuna kavuştuk. Yıllardır sağlıklı içme suyu hasreti çektik. Koçarlı ilçe merkezimiz ve mahallelerimiz İkizdere Barajından gelecek sağlıklı suyu kullanacak. Bu durumdan rahatsızlık duyanlar olduğunu görmek üzücü. Halkın yararına olan hizmetin gelmesinden rahatsızlık duyulması ayıptır. Hem de işi halka hizmet sunmak olan bir belediye başkanının rahatsızlık duyması kabul edilir bir yaklaşım değil" dediler.

Pankartların sabaha karşı saat 03.00'te Koçarlı Belediyesi personeli marifetiyle toplatılması ve Koçarlı Belediyesine ait araçlara konulması hazımsızlıkta gelinen son nokta olarak değerlendiriliyor. 

Aydın Büyükşehir Belediyesi pankartların söküldüğü bilgisini alınca adli makamlara ihbarda bulundu ve pankartları sökenlerden de şikayetçi oldu.

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN HALKA SUNDUĞU HİZMETİN DETAYLARI

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından maliyeti karşılanan İkizdere Barajı ve çevresinin içme ve kullanma suyu ihtiyacı projesi kapsamında Efeler ilçesi, Koçarlı ilçesi, İncirliova ilçesi ile Umurlu, Ovaeymir, Çeştepe,Tepecik,Acarlar,Osmanbükü, Işıklı,Kadıköy,Yeniköy, Şevketiye,Kuyulu, İmamköy, Erbeyli,Kardeşköy, Kocagür,Akçeşme,Dereağzı, Gerenkova,Hacıaliobası,Sandıklı mahalleleri ile birlikte toplam 30 yerleşim yerinin 2050 yılına kadar içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak. 

Proje kapsamında İkizdere Barajı, Tabakhane Deresi regülatörü ile 97 bin 530 metre isale hattı, 65.000 m3/gün kapasiteli içme suyu arıtma tesisi, 10 adet depo ve 6 adet içme suyu terfi merkezi bulunmaktadır.
Toplam 320.000.000 TL’ye mal olan tesislerin tüm maliyeti yapılan protokol gereği Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğünce karşılanmakta ve şu ana kadar 37.000.000 tl 'lik bedelin ödemesi yapılmış geri kalan bedelde protokol kapsamında ödemesi devam edecektir.
3-005.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.