HEDEF YÜZ BİN YENİ KADIN ÜYE

HEDEF YÜZ BİN YENİ KADIN ÜYE

Kotalar bize dar, hedefimiz iktidar toplantısına katılan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka hedeflerini açıkladı. Nazlıaka hedeflerinin yüz bin yeni kadın üye olduğunu söyledi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka'nın konuşmasından satırbaşları: 

“Kotalar Bize Dar, Hedefimiz İktidar” diyerek gerçekleştirdiğimiz bu toplantıyı Aydın’da yapmamız bir tesadüf değil. Aydın’ın biz kadınlar için çok önemli bir yeri ve anlamı var.

Kadınların köy ihtiyar heyetine ve muhtarlığa seçme ve seçilme hakkını kazandığı 26 Ekim 1933 tarihinden sonra yapılan ilk seçimde, Türkiye’nin ilk kadın muhtarı Aydın’dan seçildi. Çine ilçemizden seçilen Gül Esin, muhtarlık yaptığı dönemde Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından ödüllendirildi. 3 gün sonra, kadınların yerel yönetimlerin mihenk taşı olan muhtarlıklarda ve köy ihtiyar heyetlerinde seçme ve seçilme hakkını kutlayacağız.

Bir başka gururumuz da canımız, kıymetli yol arkadaşım Özlem Çerçioğlu. Partimizin ilk kadın Büyükşehir Belediye Başkanı olan Özlem Çerçioğlu da Aydın’dan seçildi. İşte bu nedenle bu toplantıyı Aydın’da yapmak istedik. Kadınların, yerel yönetimlerde ilk defa temsil hakkını kazandığı bir ilde olmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesileyle, muhteşem ev sahipliği nedeniyle, başta Kuşadası Belediye Başkanımız Ömer Günel ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu olmak üzere, tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Sayın Genel Başkanım,

Kıymetli misafirler,

Bu toplantının yeri kadar yapılış amacı da çok kıymetli… Bir yıl önce görevi devraldığımızda "Kotalar Bize Dar, Rotamız İktidar" demiş, CHP Kadın Kolları olarak hedefimizi açıklamıştık: Partimizi, dostlarımızla birlikte iktidara taşıyan öncü güç olmak! Bunun için yapmamız gereken 3 şey var demiştik: örgütlenmek, örgütlenmek, örgütlenmek!

Büyük gururla söylüyorum, kadın kollarımızın özverili çalışmaları sayesinde tüm il ve ilçelerde örgütlenmemizi tamamladık.  303 ilçemizde, Kadın Kolları İlçe Başkanlığı, parti tarihimizde ilk kez kuruldu. Bu süreçte emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma, bu vesileyle teşekkür etmek isterim.

Bir yandan örgütlenirken, diğer yandan yeni üye yapma çalışmalarımız hızla devam etti. Yaptığımız her 10 bininci kadın üyeyi Ankara’ya davet edip Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile tanıştırdık. Yeni üye kaydı çalışmalarımız hızla devam ediyor. Yılsonuna kadar 100 bin yeni kadın üye yapacağımızın sözünü veriyoruz Sayın Genel Başkanım.

Ayrıca, gözümüzü ilk seçimlerde ilk defa oy kullanacak olan 6.4 milyon seçmene diktik ve İLK OY projemizi başlattık. 2001-2003 doğumlu olan ve ülkemizin kaderini değiştirecek olan bu gençlere tek tek ulaşıyoruz. Gençlik Kollarımızla birlikte yürüttüğümüz bu proje başarıyla devam ediyor. Bugün bu gençlerimizden bazılarına Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu rozet takacak.

Ayrıca, üye sayımızın 50’nin altında olduğu ilçelerde, üye sayımızı en az yüzde 10 arttırmak, sıfır oy aldığımız mahalle ve köylere odaklanmak, yerel seçimlerde yüzde 5’in altında oy farkıyla kazandığımız ve kaybettiğimiz 92 ilçeye odaklanmak, genel seçimlerde yüzde 5’in altında farka milletvekili çıkardığımız ya da kaybettiğimiz illere yoğunlaşmak yönündeki çalışmalarımızı da sistematik olarak sürdürüyoruz. Yıl sonuna kadar mahalle örgütlenmesini tüm illerde tamamlayacağımızın da sözünü vermek isterim Sayın Genel Başkanım.  

Bu çalışmalarımız tüm hızıyla sürerken, “siyasi bilinç ne kadar yüksek olursa, siyasi eylem de o kadar güçlü olur.” dedik ve parti içi eğitim çalışmalarımıza hız verdik. Her hafta salı günü “Demir Leblebi Sohbetleri” adı altında eğitimler düzenleyerek kullandığımız dili ve hedefimizi daha da ortaklaştırdık.

Sayın Genel Başkanım, kıymetli misafirler,

Kadına yönelik şiddet bizim kırmızıçizgimizdir. Bu nedenle, şu anda iktidarda olmamamıza rağmen, iktidarın fesih ettiği İstanbul Sözleşmesi’nin yükümlüklerinden birini hayata geçirdik ve 5 Aralık 2020 tarihinde Genel Merkezimizde 7/24 faaliyet gösteren bir çağrı merkezi kurduk. 444 82 85 numaralı hattan bizi arayan şiddet mağduru kadınlara ve çocuklara, ücretsiz destek hizmetleri veriyoruz. Yaşam en temel haktır diyerek “YaşamHak” adını verdiğimiz bu projemiz sayesinde, 81 ildeki kadın kollarımızla, 3 bine yakın kadının hayatına birebir dokunduk.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi, “Kadının ekonomik özgürlüğe kavuşması çok önemli. Kadın eğer ekonomik olarak özgürse, kendisini daha güçlü hissediyor.” Biz de bu bakış açısıyla, şiddet mağdurlarına istihdam yaratmak için bazı illerde sanayi ve ticaret odalarıyla da protokoller imzaladık.

Bütün bunlara ek olarak; “Türkiye’de kadına yönelik şiddetin haritasını” çıkarıyoruz. İlk seçimlerden sonra, iktidara geldiğimizde, bu harita ile sorunları tek tek çözmek yerine hükümet politikalarıyla kadına yönelik şiddeti sonlandıracak tüm adımları atacağız, çünkü biz, AKP gibi şiddeti tolere edilebilir ya da kader gibi görmüyoruz.

Türkiye’de kadınlar en temel hak olan yaşam hakkı için mücadele eder hale geldi. Bu nedenle, bizler erken seçim değil, derhal seçim istiyoruz.

Biz kadınlar, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde ülkenin kaderini değiştirmeye geliyoruz. Aşındırılmış haklarımızı geri almak için, kadın erkek eşitliğini sağlamak için, kadına yönelik şiddeti bitirmek için, kız çocuklarının okullaşma oranını yükseltmek için, çocuklarımızı tarikatların, cemaatlerin yurtlarına mecbur bırakmamak için geliyoruz. Kadınların hayatın her alanında güçlü olarak var olabilmesi için, eşit işe eşit ücret alması, iş güvencesinin ve güvenliğinin olması için geliyoruz. Kadına yönelik şiddete 2 bin 240 TL bedel biçen adaletsizlikleri düzeltmek için, kadın katillerini iyi hal indirimleri ile ödüllendirenlerden hesap sormak için geliyoruz. Yolsuzluğun ayyuka çıktığı, lağım kokusunun her yeri sardığı bu düzeni, dürüst siyasetle tersine çevirmek için geliyoruz.

İktidarımızda, kadın cinayetlerinin failleri için ceza indirimi, iyi hal indirimi uygulanmayacak. İstanbul Sözleşmesi yeniden yürürlüğe girecek ve tüm maddeleri aynen uygulanacak. Kamuda yönetim kademelerinde en az yüzde 33 cinsiyet kotası konulacak. İktidara geldiğimizde, kadının örgütlü gücünü yükseltmek için kadın STK'larına kira desteği verilecek.

whatsapp-image-2021-10-23-at-15.19.11.jpegwhatsapp-image-2021-10-23-at-15.19.18.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.