Her ay 5000 anneye 300 Avro

Her ay 5000 anneye 300 Avro

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, projeyle birlikte ilk etapta her ay 5 bin anneye 300 Avro bakım ücreti desteği sağlanacağını söyledi.

Kayıt dışı çalışan çocuk bakıcılarının istihdamını sağlamak ve çalışan annelerin doğum sonrasında işlerine geri dönme süreçlerini kolaylaştırmayı amaçlayan “Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamını Desteklenmesi Operasyonu” adlı projenin açılış konferansı 15 Nisan’da Wyndham Çukurambar Otel’de gerçekleştirildi.

  ÇSGB Bakanı : “Bu sorun sadece Türkiye’nin değil Tüm Dünyanın Sorunudur” Açılış töreninde konuşma yapan Bakan Faruk Çelik şunları söyledi: “Kadınlar çalışma hayatının başından sonuna kadar birçok görünmez engellerle, barajlarla karşı karşıyadır. İstihdam noktasında dezavantajlı gruplar arasında saymamız belki de buradan kaynaklanıyor. Kadınların iş gücüne etkili katılamaması sorunu sadece Türkiye’nin değil, dünyanın sorunu ve konusudur. Tüm üye ülkelerin yetkilileriyle bir araya gelerek mutlaka ele alınması gerektiği konusunda ortak bir hedef belirledik. Böylece G-20 ülkeleriyle birlikte 2025 yılına kadar G-20 ülkelerindeki kadınlar ve erkeklerin iş gücüne katılma arasındaki farkı yüzde 25 daraltmayı hedefledik. Türkiye’de şu anda erkeklerin iş gücüne katılım oranı yüzde 70, kadınların iş gücüne katılımı yüzde 30 arada yüzde 40 fark var. G- 20 ülkeleri olarak diyoruz ki Türkiye olarak bu yüzde 40’lık farkı yüzde 30’a çekeceğiz. Her ülke bunu gerçekleştirdiği zaman tüm G-20 ülkeleri bu hedefi yakaladığında 2025 yılına kadar 100 milyonu aşkın ilave kadın istihdamı gerçekleşmiş olması sağlanmış olacak.”

SGK Başkanı: “Proje İzmir, Antalya ve Bursa’da Gerçekleştirilecek” SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan konuşmasında şunları söyledi: “Türkiye 2014 verilerine göre kadınların %46’sı, erkeklerin ise %28’i kayıt dışı istihdam edilmektedir. Evde ve çeşitli işlerde çalışan kadınların ise %92’si sosyal güvenceden yoksun bir şekilde kayıt dışı çalışmaktadır. Bu durum sonucunda somut ve ileriye yönelik adımların atılmasına gerek duyulmuştur. Bakanlığımızca gerçekleştirilen yasal düzenlemeye göre ev hizmetlerinde ay içerisinde on gün ya da on günden fazla çalışanlar sigortalıların haklarına tabii olarak sosyal güvenlik kapsamına alınmıştır. Bu son derece önemli bir adımdır. Bu projeyle 5 bin çocuk bakıcısı kadın sosyal güvenlik sistemine dahil olacaktır. Böylece 10 bin kadının kayıtlı istihdamda kalması sağlanmış olacaktır. Bu proje İzmir, Antalya ve Bursa’da uygulanacaktır. dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.