HERKES KONUŞUR AMA AKP ÇALAR SATAŞMASI GERDİ

HERKES KONUŞUR AMA AKP ÇALAR SATAŞMASI GERDİ

AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Zeynep Karahan Uslu ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli arasındaki dialog günün konusu oldu

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

14. Söke Karadeniz Yayla Şenlikleri bazı siyasi partiler tarafından ilgi gördü. Bu partilerin başında AK Parti geldi. 7 kişiden oluşan Aydın milletvekili adayları adeta çıkartma yaptılar. Şenlik alanını bir uçtan bir uca dolaşan adaylar vatandaşa kendilerini tanıtmaya çalıştılar. 

Bu anlarda bazı enstanteneler vardı ki, görmeye değerdi. En ilginç karşılaşma AK Parti Aydın 3. sıra milletvekili adayı Zeynep Karahan Uslu ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli arasında yaşandı. İlk kez karşılaşan ve tanıştırılan ikili önce tokalaştı ve taraflar birbinlerine iyi günler diledi.

Fatih Akkentli'nin, "Şanlıurfa'dan Aydın'ımıza hoş geldiniz sayın vekilim." şeklindeki hitabına karşılık Karahan Uslu da, Fatih Akkentli'den 7 Haziran milletvekilliği seçiminde kendisine oy vermesini istedi. 

Uslu'nun, "Sayın Akkentli, bana oy verecek misin?" şeklindeki sorusu daha cevap bulmadan, "Bana oy verin ki, Aydın'ın sorunlarını çözeyim. Sorunlarınızı çözmeye geldim." dedi. 

Akkentli'nin verdiği cevap ise; "Sizi kandırmışlar. Aydın'da Özlem Çerçioğlu var ve sorun da yok" şeklinde oldu.

Ayak üstü sürdürülen sohbette karşılıklı gülüşmeler ve şans dileklerinden sonra herkes yoluna gitmeye hazırlanıyordu ki, milletvekili adayının Aydın BŞB Temsilcisi ve Söke basın mensuplarıyla konuştuğunu gören AK Parti Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer koşar adımlarla ikilinin yanına gitti. Ne olduysa bu dakikadan sonra oldu? Milletvekili adayını  uzaklaştIrmaya çalışınca da basın mensupları AK Parti Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer'i milletvekili adayı Karahan Uslu'ya şikayet ettiler. Basın mensupları, "Söke İlçe Başkanı sizi neden basından köşe, bucak kaçırıyor. 'Fatih Gürer'in tüm engellemelerine rağmen sonunda sizinle tanışma şerefine nail olduk' derken yine sizi kaçırıyor. İlçe başkanından şikayetçiyiz" şeklindeki esprili serzeniş sonrası ortam bir anda gerildi. 

Fatih Gürer'in milletvekili adayına Fatih Akkentli'yi hedef alarak, "Zeynep Hanım bu arkadaş sorun yok diyor ama suyu pahalıya satıyorlar." demesi karşılıklı atışmaya neden oldu.

AK Parti Söke İlçe Başkanının bu çıkışı üzerine Karahan Uslu'nun da, "Herkes konuşur ama AK Parti yapar" demesi bardağı taşıran son damla oldu. 

Ne olduysa o anda oldu ve vatandaşlardan, "Herkes konuşur ama AKP çalar. Ayakkabı kutusunda saklanan paralar ne olacak?" şeklindeki sorusuyla ortam bir anda gerildi.

Vatandaşlardan gelen bu sözlü saldırı üzerine AK Parti gurubu cevap bile veremeden oradan hızlı adımlarla uzaklaştı. Geride ise hoş bir seda yerine akıllarda kalan ise kutu, kutu paralar oldu.

Olayın üzerinden iki gün geçmesine rağmen AK Parti Aydın Milletvekili Adayı Zeynep Karahan Uslu ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli arasındaki dialog siyasi kulislerde hâlâ günün konusu olmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.