Hisarcıklıoğlu: “Aydın'a Havaalanı Şart”

Hisarcıklıoğlu: “Aydın'a Havaalanı Şart”

Aydın’a gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu,

Söke Ticaret Odası Başkanı Reşat Anya’nın cenazesine katılmak üzere Aydın’a gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Aydın ekonomisi ve havaalanı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
Aydın’da yıllardır özlemi çekilen ve şu an uçuş okulu olarak faaliyet gösteren Çıldır Havaalanı’na uçak ile iniş yaparak intikal eden TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, “Aydın’a havaalanı şart, 1 milyonun üzerinde nüfusa sahip büyükşehir statüsündeki Aydın’da havaalanı olmaması büyük bir eksiklik. Ticaret, sanayi, turizm, tarım, enerji ve eğitim kenti olan Aydınımızda tüm bu alanlarda gelişme sağlanabilmesi için Çıldır Havaalanı’nın en kısa sürede yolcu taşımacılığına açılması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.
Çıldır Havaalanı yetkililerinden teknik bilgiler alan Hisarcıklıoğlu, “Zaten neredeyse hazır bir havaalanı mevcut” diye konuştu.
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken arasında havaalanı konusu konuşulurken TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu AYTO Başkanı Ülken’e “En kısa sürede birlikte Ulaştırma Bakanına ziyarete gidelim.” dedi.
AYTO Başkanı Hakan Ülken ve Aydın Sanayi Odası Başkanı (AYSO) M. Yunus Şahin ile son dönemde Aydın ihracatındaki düşüş, Aydın’ın potansiyelleri ve sosyo ekonomik gelişmişlikleri ile ilgili konuştukları ortamda Aydın Valisi Erol Ayyıldız ise “Devlet olarak yatırımcının her şekilde arkasındayız.” dedi.
AYTO Başkanı Ülken, “Hepimizi derinden üzen Reşat Başkanın cenazesi nedeniyle Aydınımıza gelerek acımızı hafifleten TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyorum. Dilimizde tüy bitmesine sebep ve dilimize pelesenk olan Aydın Çıldır Havaalanı’nın yolcu taşımacılığına açılması konusundaki söylemlerimiz, baskılarımız ve takiplerimiz hız kesmeden devam edecektir. Bu konuda TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu’nun da bize vermiş olduğu destekten dolayı Odam ve ilim adına ziyadesiyle memnunum. Ülkedeki siyasi belirsizlik biter bitmez Sayın Başkanımla Ulaştırma Bakanımızı ve tüm siyasi erk nezdinde gerekli çabayı sarf edeceğiz.” dedi.
AYTO, 11 Ekim 2014 tarihinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin katılımı ile gerçekleştirilen 1. Aydın Ekonomi zirvesinde AYTO İSTİYOR demişti. Yapılan zirvede Aydın’ın ticari gelişimine yönelik beklentiler arasında Aydın Çıldır Havaalanı’nın yolcu taşımacılığına açılması gerektiği yer almıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.