Hollanda'dan Didim'e tatile geldi; müslüman oldu

Hollanda'dan Didim'e tatile geldi; müslüman oldu

Hollanda'dan Didim'e tatile geldi; müslüman oldu

Hollandalı Rachel Wustlich Türk eşi sayesinde tanıştığı İslamiyet’in ardından Didim İlçe Müftülüğünde düzenlenen İhtida töreniyle Müslüman olup Leyla adını aldı.
Hollanda’da yaşayan ve yazın tatil amaçlı Aydının Didim İlçesine gelen 37 yaşındaki Hollandalı Rachel Wustlich ,Türk eşi İsmail Oulad Tieb sayesinde İslamiyetle tanışmasının ardından Didim İlçe Müftülüğünde düzenlenen İhtida töreniyle Müslüman olup Leyla adını aldı. İhtida töreni Didim İlçe Müftüsü Mikail Polat tarafından gerçekleştirildi. İhtida törenine Rachel Wustlich’in eşinin kız kardeşi Mira Tieb ile şahitler de hazır bulundu. İhtida töreni öncesinde İlçe Müftüsü Polat tarafından Kuran-ı Kerim okundu; ardından Didim İlçe Müftüsü Mikail Polat Müslümanlığı seçtikten sonra geçmiş dönemde yaşadıklarının kişiyi bağlamadığını ve yeni doğmuş bir insan gibi yaşama yeniden başlanıldığını vurgulayarak, ihtida töreninden sonra Müslüman olan kişinin İslam’ın emir ve yasaklarına göre hareket etmesi gerektiğini belirtti.
Ardından İlçe Müftüsü Polat, Müslümanlığı seçen Rachel Wustlich’e 3 defa kelime-i şahadete getirtti ve ardından dua edildi. İhtidanın ardından Leyla Wustlich adını alan ve Müslüman olan Leyla Wustlich Müftü Polat tarafından Kuran-ı Kerim, İngilizce Kuran-ı Kerim ile dini kitaplar hediye edildi.
Müslümanlığı geçmesiyle ilgili konuşan Üniversite mezunu 2 çocuk annesi Leyla Wustlich “Eşimle 10 yıldır evliyim. Evliliğimiz esnasında İslam’la ilgili çok örnekler gördüm. Bu noktada İslam’la ilgili de araştırmalar yaptım ve kendi isteğimle İslam dinini seçtim. Didim’de evimiz var ve yazın tatile geliyoruz. Bu seferde eşimin kız kardeşinin destekleriyle müftülüğe müracaat ettik ve ihtida töreni gerçekleştirildi.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.