HÜSEYİN GÜNDÜZ: İŞTE AKP'NİN İLERİ DEMOKRASİ ANLAYIŞI

HÜSEYİN GÜNDÜZ: İŞTE AKP'NİN İLERİ DEMOKRASİ ANLAYIŞI

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öğretmen ve öğrencileri mitinge katılmaları yönünde gönderdiği yazısını sert bir dille eleştirdi.

Gerçek Gazetesi / Reyhan KAYA
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Söke İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öğretmen ve öğrencileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış programına katılmaları yönünde gönderdiği yazısını sert bir dille eleştirdi.
Hüseyin Gündüz açıklamasında, “Elimize geçen İl Milli Eğitim Müdürlüğü yazısı AK Parti’deki çözülmeyi gözler önüne sermektedir. Artık meydanları kendi partilileri tarafından dolduramayacaklarını anladıklarından resmi kurumlara yazı ve bildirgeler göndererek, kamu kurumlarına afişler asarak zorla kamu çalışanlarıyla doldurmak istemektedirler. İşte bunun en yakın örneği. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 27.05.2015 tarihinde Aydın’a yapacağı ziyaret nedeniyle Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Aydın’ da da bulunan tüm İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine resmi yazı göndererek bütün okullardaki idareci, öğretmen, öğrenci ve öğrenci velisi katılım listelerinin oluşturulması ve katılmasını zorunlu kılmalarını bildirmiştir.
Bu listede olan katılımcıları da detaylı bir şekilde yazıp, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne (Özel Büro)‘ya gönderilmesini istemektedirler.
Bu da şunu göstermektedir. Her hangi bir sağlık durumundan veya benzeri zaruri nedenlerden, belki de katılmak istemeyen kişiler hakkında sindirme, fişleme, yer değişikliği gibi durumları göz önüne getirmektedir.
İşte bu olay yaşadığımız sözde AK Parti’nin tanımladığı ileri demokrasi ve özgürlükçü bir ülke olarak adlandırılan Yeni Türkiye’de gerçekleşmektedir. Ancak bir diktatörlük rejiminde bu tarz uygulamalar görülebilir. AKP’nin düştüğü bu duruma ne demeli.. Bu nedenlerden dolayı sadece şunu söylemek istiyorum. Pes doğrusu. Hayaldi gerçek oldu. Uyan yurdumun güzel insanları… Yaşanacak bir Türkiye için ha gayret. 7 Haziran fırsatını doğru değerlendirmek gerekiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.