Hüseyin Koşar projelerini anlattı

Hüseyin Koşar projelerini anlattı

Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Hüseyin Koşar, oda başkanlığına seçildiği takdirde yapacak olduğu projeleri paylaştı.

Söke Belediyesi Düğün Salonunda şoför esnafının da katılımı ile Çarşamba akşamı düzenlenen proje tanıtım toplantısında açıklamalarda bulunan Başkan Adayı Hüseyin Koşar, 2 yaşında babasını kaybettiğini belirterek, hayata 7 yaşında atıldığını söyledi. Her zaman ticaretin içinde olduğunu dile getiren Hüseyin Koşar "Ben sıfırdan zirveye çıkan biriyim. 3 sektörde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üniversiteyi çalışarak okudum. Kendi paramı, kendim kazandım. Üniversiteyi bitirdikten sonra ticaret hayatına devam ettim. 2005 yılında Söke Meyveciler ve Sebzeciler Odası yönetiminde görev alarak Söke'deki meslek odalarına ilk kaydımı yaptırdım. Söke Meyveciler ve Sebzeciler Odası kurucuları arasında dedemde var. Dedemin kurucusu olduğu bir odanın yönetiminde görev almak benim için onurdur. Büyüklerimiz o hizmetlerin temelini atmasa bugün bu hizmetlerden yararlanamazdık. Benim sadece Sebze ve Meyveciler Odasında değil aynı zamanda Demirciler Madeni Eşya Sanatkarlar Odası Ziraat Odası Söke Ticaret Odası ve Şoförler  ve Otomobilciler odasının kayıtlı üyesiyim. Doğal olarak Esnaf Kefalet Kooperatifi üyesiyimde. Söke'de 5 odada kayıtlı olan tek üye Hüseyin koşardır" dedi.

Söke Şoför ve Otomobilciler Odası Başkanı Refik Karataş'ın sürekli olarak "gelecek dönemde aday olmayacağım" demesine rağmen sürekli aday olduğunu dile getiren Hüseyin Koşar "Refik Başkanım bırakacağını söyledi. Ondan dolayı bizde hazırlığımızı son ana bıraktık ama sözünde durmadı ve tekrar aday oldu. Benim yaşım 47. Ben bir dönem oda Başkanlığı yapacağım ve bırakacağım. Benim başka hedeflerim var. Refik Başkanıma duayen başkanımız ol, gençlerin elinden tut, tecrübelerinizle bize yol gösterin diyoruz ama bir türlü koltuk sevdasından vazgeçmiyor" dedi.

Söke'nin kooperatifleşme adına durumunun çok kötü olduğunu belirte Koşar "Söke'de en az 150-200 tane kamyoncu var. Bu kamyoncuların bir Kooperatifi yok. Kamyoncular darmadağın. Ben Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanlığına gelirsem yapacağım ilk icraatlardan birisi Söke'de kamyoncular kooperatifi kurmak olacak. Eğer Allah nasip ederse Söke'de bir Kamyoncular Kooperatifi kuracağız. Nakliye işi olanlar kamyoncu aramayacak, kooperatife telefon edip hemen anında işleri görülecek"dedi. 

Hüseyin Koşar önemli projelerden birisinin de Esnaf Dayanışma Vakfı kurmak olduğunu belirterek "Bu vakıf çok amaçlı hizmet verecek. Vakfın başkanlığına Söke önceki dönem kaymakamlarımızdan Mehmet Demirezer'i getireceğiz. Vakfın çalışmaları ile o ilgilenecek. Vakıf bünyesinde Petrol Ofisi kuracağız, rafineriden aldığımız akaryakıtı üyelerimize yüzde 10 indirimle vereceğiz. Böylece şoför esnafına yıllık 140 bin-150 bin TL tutarında katkı sağlamak istiyoruz. Şoför esnafının en büyük maliyeti olan yakıt giderlerini düşürmek için göreve talibiz. Hizmet edeceğiz. 4 odadan maaş alıp yan gelip yatmak yok. Şoför esnafı için bir lokal kuracağız, burada her şey ucuz olacak. Örneğin çayı 1 tl'ye vereceğiz. Biz sizin üst makamlardaki sesimiz olmak için geliyoruz. Şoför esnafına özel indirimler uygulayacağız" dedi.

Söke Şoför ve Otomobilciler Odası Başkanının şoför esnafını unuttuğunu, 4 yıldır yanlarına hiç uğramadığı iddiasında bulunan Hüseyin Koşar "Biz sizin her başınız sıkıştığında yanınızda olacağız. Sorunlarınızı üst makamlara ileteceğiz. Bu arada gençler için Evlilik Paketi projemiz var. Gençler evlendiğinde onları Evlilik Paketi vereceğiz. Kaza yapan şoföre destek olacağız. Vakıftan kaza yapan şoför arkadaşlarımıza yardım yapacağız. Şoförler Odası'nın mutlaka anlaşmalı bir avukatı olacak. Avukat odaya gelecek, şoför esnafı beş kuruş ödemeden danışmanlık hizmeti alacak. Ben üreten bir başkan olacağım, aidat toplayan bir başkan olmayacağım" dedi.

Eski Tariş önündeki Adnan Kahveci Caddesi Türkiye'nin en güzel bulvarların da birisi olduğunu dikkat çeken Hüseyin Koşar "Ama ne yazık ki burası şu anda tır parkı mı, yoksa bulvar mı belli değil. Burada utanç verici bir tablo var. Söke'nin acil olarak tırların park edebileceği bir alana ihtiyaç var. Bunun için çalışacağım. Adnan Kahveci Caddesi üzerinde eviniz varsa, orada yaşanan utanç verici durumlarıda yakından görüyorsunuzdur. Bu sorunun çözülmesi gerekiyor" dedi.

Büyükşehir Yasası ile birlikte şehir içi ulaşımında değiştiğini belirten Koşar "Artık Savuca Mahallesi, ile Atatürk Mahallesi'nin hiçbir farkı kalmadı savuca Yenidoğan ve Sazlı Minibüs Kooperatifleri ile şehiriçini birleştireceğiz. Çünkü Savuca'daki, Yenidoğan'daki veya Sazlı'daki bir vatandaş hastaneye gitmek için iki araç değiştirmesi gerekiyor. Bu büyük bir sıkıntı. Galerici esnafına tek çatı altında toplayacağız. Bunun öncülüğünü yapacağız. Beni bir dönem test edin yeter. Sizden bir dönemlik oy istiyoruz. Hizmetkarınız olmaya adayım"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.