İçme suyu getirecek borular alev alev yandı

İçme suyu getirecek borular alev alev yandı

Aydın’da, İkizdere Barajı’ndan bölgedeki yerleşimlere içme suyu getirecek olan borular çıkan yangında alev alev yandı.

Edinilen bilgiye göre; DSİ Genel Müdürlüğü tarafından İncirliova ilçesince bulunan İkizdere Barajı’ndan Efeler ve bölge ilçelerin 50 yıllık içme suyu ihtiyacının karşılanması için açılan ihaleyi kazanan firma, kullanacağı devasa su borularının bir bölümünü Efeler ilçesi Zeybek Mahallesi TOKİ konutlarının yanındaki boş araziye yığdı. İhtiyaç halinde kullanılmak üzere bekletilen boruların bulunduğu alanda bugün saat 15.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.
Petrolden yapılan büyük çaplı boruların tutuşması üzerine bir anda etrafı duman bulutu sardı. Yangına ilk önce bölgede çalışma yapmakta olan bir kepçe ile müdahale edildi. Kepçe ile boruların bir bölümünün üzerine toprak atılarak yanmaları engellendi. Kısa sürede olay yerine gelen Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, köpükle müdahale ettiği yangın kontrol altına alındı.
Onlarca içme suyu borusunun zarar gördüğü alanda Olay Yeri İnceleme ve itfaiye ekipleri inceleme yaptı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.