İhanetin gerçek yüzü

İhanetin gerçek yüzü

ÜSKÜDAR LİSESİ ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİ'NDEN AYDIN'DA İBRETLİK SERGİ

Gerçek Gazetesi
Üsküdar Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan 'İhanetin Gerçek Yüzü; PKK Terörü' isimli sergi Aydın Merkez Recep Yazıcıoğlu Kültür Sarayı'nda açıldı. PKK terör örgütünün yaptığı kalleşlik ve hainliklerin anlatıldığı sergi 8 Aralık Cumartesi günü akşamına kadar açık kalacak.
Serginin amacının ülkemizde yaşanan bazı oyunların ve PKK terörünün daha net bir şekilde anlaşılmasını sağlamak olduğunu belirten Üsküdar Lisesi Müdürü Mehmet Keskin, genç nesillerin bu sergiden ders almasını istedi. PKK Terör örgütünün kundaktaki bebeklere kadar masum insanları nasıl katlettiğini anlatan resimler ise görenlerin yüreklerini burktu.
Türkiye'de yaklaşık bir asırdır yaşanan bir çok olayın sergide anlatıldığını belirten okul müdürü Mehmet Sezgin Burada ortaya konan tabloda görülecek ki bu vahşeti yapanların insan sıfatıyla anılmaları bile içinizi acıtacak. Ülkemizdeki terör ne yazık ki bu noktaya ulaştı. Bu caniliği yapanların hayvani duygularını nasıl bastırdıkları görülecektir. 1915'te Taşnak ve Hınçak Cemiyetlerinin yaptıkları, 1992'de Hocalı katliamı ve günümüzde yaşananlar yan yana konduğunda görülecektir ki bunlar zincirin halkalarıdır. Buradan da bir netice çıkarıyoruz: Bu hareket Güneydoğu Anadolu'da başlayan bir hareket değil, Güneydoğu Anadolu'da yaşayan insanlarımıza karşı başlatılan bir harekettir. 1915'te bunu Ermeni örgütleri başlattı, şimdi de bu isim ve şekil değiştirerek devam ediyor. Genç nesillerin de bundan ders çıkartmasını istedik ve bunu organize ettik. Gençliğimizi şuurlu bir biçimde yetiştiremezsek bunun neticesi hiçte iyi olmaz dedi.
Serginin asıl amacının Türk Gençliği'nin milli bilincini artırmak olduğunu ifade eden Üsküdar Lisesi Müdürü Keskin Japonların çocuklarına eğitimini Osmanlılardaki Amin Alayı (Osmanlılarda çocuğun yaşı 4 yıl, 4 ay, 4 gün olunca eğitime başlaması töreni) ile başladığını belirterek Japonlar çocuklarını mutlaka okul öncesi Hiroşima ve Nagazaki'ye götürüp gezdirir. II. Dünya Savaşı'nda atom bombasıyla yerle bir edilen bu bölgeler, gelecek nesillere ibret olsun diye aynen korunuyor. Buraları dikkatle izleyen çocuklara 'Eğer siz çalışmazsanız, vatanınızı korumaz, milletinizi sevmezseniz, birlik ve dirlik içinde olmazsanız; işte böyle düşmanlar sizin ülkenizi yine bombalar, yakar, yıkar ve yaşanmaz hale getirir. Ama çalışırsanız, güçlü olursanız düşmanlar size saldırmaya cesaret edemezler mesajı veriliyor. Türkiye'de yüzlerce Nagazaki ve Hiroşima var. I. Dünya Savaşı içinde meydana gelen ve metrekareye 6 bin merminin düştüğü, 250 bin gencimizin vatanı için can verdiği Çanakkale Zaferinin kazanıldığı bölgeler; çocuklarınızın ve gençlerinizin milli bilincini kazanması için çok önemli yerlerdir. Dünyanın en gelişmiş ve güçlü ordularına karşı Türkler, olmazı olduruyor ve bütün dünyayı hayretler içinde bırakan bir zafer kazanıyorlar. İnancın, azmin ve iradenin, tekniği yendiğini ispatlıyorlar. Bu sebeple gençlerinizi gruplar halinde Çanakkale'ye götürüp gezdirilmelidir. Bu sergide de Çanakkale'den son yıllarda yaşanan hain terörün gerçek yüzünü anlatarak gençlerimizi bilinçlendirmeyi amaçladık. Herkesin sergiyi gezip dost ve düşmanlarımızı iyi tanıyarak ne kadar çalışması gerektiğine karar vermesini istiyoruz dedi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.