İhracat gerilerken hububat ihracatı artıyor

İhracat gerilerken hububat ihracatı artıyor

2015 yılının ilk çeyreğinde Ege’nin ihracat rakamı yüzde 17, Türkiye’nin ihracatı ise yüzde 12 düşüş gösterirken, hububat ihracatı yüzde 16’lık artışla 102 milyon 760 bin dolara ulaştı.

Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Moiz Hemsi, Türkiye genelinde ihracat rakamlarında yüzde 12 gerileme yaşandığı ortamda ihracatlarının arttığını kaydetti.
Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin 2014 yılı olağan Mali Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan Hemsi, “Bazı olumlu gelişmeler yaşadık. Türkiye genelinde ihracat rakamlarında düşüş yaşanırken, birliğimizde ihracat rakamları düşmedi. Bu başarıyı sağlayan üyelerimizi kutluyoruz. Bizim birliğimizin iş alanına giren birçok emtia temel gıda maddesi ve bunların dünya genelinde fiyatları düşmekte. Bu fiyat düşmesine rağmen inovasyon ve AR-GE yatırımları ile ihracat rakamını artırdık” dedi.
2015 yılında yağışların etkisiyle hububat ve bakliyat rekoltelerinin yüksek olacağına da değinen Hemsi, 2015 yılı sonunda Türkiye’nin ihracat ortalamasının üzerinde bir performans sergileyeceklerinin müjdesini verdi.
Genel Kurul’da, Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin 2015 yılı bütçesi 1 milyon 200 bin TL olarak kabul edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.