İki engelli vatandaşa akülü araç teslim edildi

İki engelli vatandaşa akülü araç teslim edildi

Hayırsever vatandaş ve dernek yönetiminin katkılarıyla alınan 2 Akülü Sandalye teslim edildi.

Didim ve Yöresi Engelliler Derneğinde gerçekleşen teslim törenine Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Dernek Başkanı Bedri Altıntaş, Hayırsever vatandaş Özgür Ahmet Aksakallı ile engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. Dernekteki teslim töreninde konuşan Dernek Başkanı Bedri Altıntaş, Dernek yönetim kurulu üyesi Eyüp Çabuk’un kardeşi Ali Çabuk ve eşi Nevin Çabuk’un Almanya’nın Dillingen kentinde Didim’deki Engellilerin yararına gerçekleştirdiği yardım kampanyası hakkında bilgiler vererek, “Bize bu yardım teklifi ile geldiler. 5-6 aylık sürede izinler alındı. Oradaki Belediye Başkanı destek oldu. Yaklaşık bir kamyona yakın sandalye ve medikal malzeme bağışlamış. Önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde onlar gelecek. Görüşmeler yaptık. İşi takip ediyoruz. Bu işi beraber çözeceğiz. Herkes bu işi gönül vermiş. İlk senede bize 1 sandalye 2. Senede 2, üçüncü senede 3 ve bu yıl 4 tane sandalye hediye edecekler. 30 Ağustos’ta sandalye verecekler. Duyarlı güzel insanlarla bir aradayız. Halpin hands grubu bize 8500 TL’ye konteynır aldı. Malzemelerimiz binamıza sığmıyor; bazılarını oraya da koyacağız. Rahatlayacağız” dedi.
“BELEDİYEDEN EĞİTİM İÇİN LOCA TALEBİ”
Altıntaş, dernek üyelerini el işi eğitimi ve üretmeleri noktasında Başkan Atabay’dan loca isteyerek “Bizim burada bu sene eğitim işine de gireceğiz. Burada 8 tane loca için yerimiz var. En azından 4 tanesini yaparsanız; engelli insanların el işi yapacakları emeğiyle üretim yapacakları ortama yaratmayı planlıyoruz. Gönüllü öğretmenler bize yardım edecek. İlk etapta bu 4 taneyi yaparsak çok güzel olacak. Yaz-Kış burada eğitim vermeyi planlıyoruz. Engellilerin vakit geçireceğiz ve ders eğitim göreceği bir yer olsun istiyoruz.” dedi.
Almanya’da yaşayan Hayırsever Ali Çabuk ise Almanya’da gerçekleştirdikleri bu yardım kampanyasına farklı etnik ve inançtan kişilerinde desteği olduğunu belirterek “42 tane sadece Akülü araba bağışlandı. Medikal malzemeler getirdiler. Belediye Başkanı kendisi gelip destek oldu. 8800 Euro yardım topladık. Bu konuda herkes çok duyarlı” diye konuştu.
Hayırsever Özgür Ahmet Aksakallı ise hayırsever noktasında burada bulunmaktan çok mutlu olduğunu belirterek herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğine vurgu yaptı.
“DERNEĞİMİZ BÜNYESİNDE ORGANİZE OLALIM”
Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise Belediye olarak her zaman Engellilerin yanında olduklarını belirterek “Belediye olarak elimizden gelen ne varsa yaparız. Burada ne varsa arkadaşlar yardımcı olacaktır. Toplumumuzda bu konuda duyarlı ama bizler organize olamıyoruz. Ama burada derneğin sayesin de gayet iyi şekilde organize olabiliyoruz. Münferit işlerle bu işler derneğin organizesi ve güvencesi altında amacına daha uygun hale gelecektir. Bence Türkiye’ye örnek olacak derneksiniz. Bu şekilde devam edelim.” dedi.
HAYIRSEVERLERE PLAKET”
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Atabay tarafından hayırsever vatandaş Özgür Ahmet Aksakallı ile yurt dışında gelen hayırsever çift Ali-Nevin Çabuk çiftine dernek adına teşekkür plaketi verdi. Dernek Başkanı Bedri Altıntaş’ta Dillingen kenti Belediye Başkanına ulaştırılması için Çabuk çiftine plaket verip teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.