MEHMET ALİ OKLAY

MEHMET ALİ OKLAY

“İkinci Yeni ve Davutoğlu”

 

AK Parti bu döneme “ikinci yeni” adını vererek, vizyonuna yeni hedefler ekleyerek yoluna devam edecek gibi görünüyor.

Bu dönemin önemli konu başlıklarından biri yeni anayasa; ancak; 7-8 ay sürecek bu “ara yeni dönem”in sonucunda gidilecek 2015 seçimlerinden en az 367 milletvekili sayısını yakalaması lazım AK Parti’nin ki; yeni anaya konusunda hamle yapabilsinler. Ya da kendilerine bir partner aramak zorunda kalacaklar.

Yani bu konu ancak bir sonraki dönemin konusu olacaktır.

Yeni hedeflerden biri ekonomi konusunda büyümenin ve istikrarın sürmesi. Kabinede ekonomik işlerle ilgili bakanlıkların değişeceğini sanmıyorum. Başlamış olan çok önemli hamleler, yatırımlar var. Seçimlere kadar bunların hızlanarak sürdüreleceğini, bitmese de önemli mesafeler katedileceğini öngörmek gerek.

Bir başka önemli mesele “çözüm süreci”. Bu konudaki aktörlerinde, gelinen noktanın da çok fazla değişmeden, bu meselede katedilen yol artı hanesine yazılarak üzerine çok fazla gidileceğini öngörmüyorum. Bu süreçte yapılacak provakosyonların boşa çıkarılması bile önemli kazanım olacaktır. Yeni anayasa yapılmadan bu konuda mesafe alınması teorik açıdan imkansız diye düşünüyorum.

Paralel yapıyla mücadele konusuna gelince. Ben bunu kardeş kavgası olarak görüyorum. Dolayısıyla kardeşlerin arasına girmeye gelmez. Ne de olsa et tırnaktan ayrılmaz. Bekleyip göreceğiz. Ama şunu söyleyebilirim hiçbir iktidar ortağı pek sevmiyor ve kardeş kavgaları pek şiddetli oluyor.

Benim şahsen bir vatandaş olarak Sayın Davutoğlu’ndan beklentim toplumsal kutuplaşmayı mümkün olabildiğince nötralize edebilmesi, yumuşatması. Bu belki de memlekete yapacağı en büyük hizmet olur. Biz vatandaşların da bu şans için Sayın Davutoğlu’na bir süre kredi açmalı, O’na bu şansı vermeliyiz.

İnşallah başarılı olur. En azından bu konuda…

Önceki ve Sonraki Yazılar