İktidarın tarım politikaları çiftçimizi iflasa sürüklemekte

İktidarın tarım politikaları çiftçimizi iflasa sürüklemekte

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, dün saat 13:30 sıralarında Söke MHP teşkilatına ziyaret gerçekleştirdi

Gerçek Gazetesi - Arif AKÇAY
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, dün saat 13:30 sıralarında Söke MHP teşkilatında yaptığı basın toplantısında AK Parti iktidarının tarım politikalarını eleştirdi.
MHP Söke İlçe Başkanı Orhan Ateş ile il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partililerin de katıldığı basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fevzi Köse özetle; "Bugünkü konumuz tarım ve pamuk. İlimizde özellikle Söke'de çiftçimizin ana geçim kaynağı olan pamukta uygulanan politikalar üreticimizi zor duruma sokmuş, adeta iflasa sürüklemiştir. Geçen yıl 2 Lira olan kütlü pamuk, bu yıl 1.40 Liraya kadar düşerken, üreticimizin üretim maliyetleri de en az yüzde 30 yükselmiştir. Pamuk fiyatlarında oluşan 60 kuruşluk gerileme, çiftçimizi zor durumda bırakmıştır. Sadece bu yıl değil, 12 yıllık AKP iktidarında çiftçimize yeterli destek ve rilmemiştir. Pamukta destekleme geçen yıl 50 kuruş iken bu yıl 55 kuruş olarak belirlenmesi bile çiftçimizin zararını telafi etmeyecek seviyededir. Çiftçimizi bu bataklıktan kurtarabilmek için MHP iktidarında mazotun üstündeki KDV ile ÖTV'yi kaldırıp bugün 4 lira olan mazotun litre fi yatını 2 liraya çekeceğiz. AK Parti iktidarı mazot desteğini yatıyla gezenlere verirken çiftçimizi görmezden gelmektedir. Aydın ilimiz, tarım ürünleri üretiminde Türkiye genelinde en üst seviyelerde olmasına rağmen son yıllarda hızla fakirleşme sürecine girmiştir. Ben buradan soruyorum, iktidarın Tarım Bakanı bugüne kadar Aydın'a hiç gelmiş midir? Üreticile rimize yeni desteklemeler sunmuş mudur? Bu bile iktidarın ve Tarım Bakanlığı'nın ilimize değer vermediğinin en açık göstergesidir. Ayrıca destekleme sistemlerinde yeni başlanan uygulamalarla çiftçimizin mağduriyeti artmaktadır. Eskiden bi rinci derece aile içi araziler rahatlıkla işlenirken şimdi kira sözleşmeleri istenmesi, tapu sahibi birici derece akrabalarında vergi kaydına zorlanması bu arazileri işleyen çiftçilerimizi zor duruma sürüklemektedir. İktidarın bu konuya çözüm bulmasını istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.