İncirliova’nın kültürel ve ekonomik potansiyeli araştırılıyor

İncirliova’nın kültürel ve ekonomik potansiyeli araştırılıyor

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale; ilçenin kültürel, doğal ve ekonomik alanda gelişme potansiyelinin araştırılması için çalışma başlattı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Aydın Adnan Menderes Üniversitesinden bazı akademisyenlerin yanı sıra farklı kurumlarda görev alan arkeoloji, tarih ve bilgi belge yönetim uzmanlarının katıldığı bir araştırma organizasyonu düzenleyen Başkan Kale, İncirliova’nın kültürel ve tarihi mirası başta olmak üzere doğal alanlar, turizm olanakları ve çevre planlamaları konularında ortak çalışmalar yapılacağını açıkladı.

 

16-17 Mart 2017 tarihlerinde, ilçe genelindeki tarihi eserler, yerleşim dokusu ve doğal alanlarında incelemelerde bulunan heyet yaptığı gözlemlerle İncirliova’nın gelişimine önemli katkı sağlayacağını ifade eden Başkan Kale; “Her geçen gün gelişen ve büyüyen ilçemiz, tarihi ve kültürel mirasıyla bütünleşerek kent dokusuna kavuşacaktır” dedi.


 

“Köklerimizden beslenmemiz lazım”

 

Saha çalışmasının akabinde İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale başkanlığında düzenlenen toplantıda bir araya gelen araştırma heyeti İncirliova’nın gelişimine katkı sağlayacak olan bilgi, öneri ve görüşlerini Başkan Kale ile paylaştı.

 

Organizasyona katılan akademisyen ve uzmanların değerlendirme ve önerilerinin kentin sağlıklı bir biçimde gelişmesine yönelik projeler ve stratejiler için çok değerli katkılar yapacağını, İncirliova’nın tüm alanlarda gelişmesini ve bir cazibe merkezi olması için aktif biçimde çalıştıklarını belirten Başkan Kale, “Sizlerin mesleki formasyonlarınız dolayısıyla bize göstereceğiniz yol ile biz İncirliova’yı daha güzel yerlere getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Bizim daha iyi yerlere ulaşmamız için derinlerdeki köklerimizden mutlaka beslenmemiz lazım. Bu konuda her türlü rehberliğe açığız” dedi.

 

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale tarafından organize edilen teknik inceleme gezisi ile değerlendirme toplantısına Tarihçi Prof. Dr. Enver Konukçu, Arkeolog Prof. Dr. Adnan Diler, Tarihçi Yrd. Doç. Dr. Ayten Can, Tarihçi Yrd. Doç. Dr. Kemal Haykıran, Arkeolog Uzm. Dr. Şahin Gümüş, Bilgi Belge Yönetimi Uzmanı Dr. Osman Torun, Arkeolog Yusuf Yavaş, Tarihçi Uzm. Ali Özçelik, Tarihçi Uzm. Mehmet Akkaya ve Şehir Plancısı Umut Vardar yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.