İnşaat Mühendisleri odasında kutlama

İnşaat Mühendisleri odasında kutlama

İMO AYDIN ŞUBE BAŞKANI KAZIM ZEYREK, " İNŞAAT MÜHENDİSLERİNİN DURUMU ÜLKEMİZİN YÜZKARASI" "ODAMIZIN 53. YILDÖNÜMÜNDE İNŞAAT MÜHENDİSLERİ İŞYERLERİNİ KAPATACAK KONUMA GELDİ”

Gerçek Gazetesi
İnşaat Mühendisleri Odası(İMO)'nın kuruluşunun 53. yıldönümü Aydın Şubesi tarafından Kuşadası'nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Yemekli gecede konuşan İMO Aydın Şube Başkanı Zeyrek, inşaat mühendislerinin durumunun yüz karası olduğunu belirterek, serbest çalışan bir çok inşaat mühendisinin işyerlerini kapatacak konumu getirildiğini söyledi.
Kuşadası Onura Otel'de İMO'nun 53. yıldönümü kapsamında gerçekleştirilen yemekli geceye Aydın Vali Vekili Cevdet Kuran ve Aydın Belediye Başkan Vekili Ali Nabi Sabuncu, oda üyesi mühendisler ve eşleri ile birlikte yaklaşık 400'ye yakın davetli katıldı. Düzenlenen kokteylin ardından İMO'nun Aydın'daki 53. yıl kutlamaları İMO Aydın Şube Başkanı Kazım Zeyrek'in konuşmasıyla başladı. Konuşmasında sert eleştirilerde bulunan İMO Şube Başkanı Zeyrek, yaşanan olumsuz gelişmelerden inşaat mühendislerinin de nasibini aldığını belirterek, sorunların giderek derinleştiğini söyledi. Trilyonlarca tutan yatırımların sorumlusu olan kamuda çalışan inşaat mühendislerinin durumunun ülke açısından bir yüzkarası olduğunu ifade eden Zeyrek, çıkartılan vergi yasaları karşısında da serbest çalışan inşaat mühendislerinin işyerini kapatacak konuma geldiğini söyledi.
İMO Aydın Şube Başkanı Kazım Zeyrek konuşmasında, "Cumhuriyetimizin kuruluşunda inşaat mühendisliği için yatırımı ve üretimi el üstünde tutan anlayış, yerini günümüzde spekülasyona, kaçak yapılaşmaya, plansızlığa, dışa bel bağlamaya bırakmıştır. Bu nedenlerle kamu ve özel sektör yatırımlarında mühendislere saygınlıkları geri verilmelidir. Özellikle kamuda çalışanların özlük hakları ve ücret artışlarına ilişkin istemleri yerine getirilmelidir. İşyerine kapattıran vergi yasaları geri alınmalıdır. Toplumun can ve mal güvenliğini sağlayan proje ve yapı denetimi uygulamalarında İnşaat Mühendisleri Odası'nın ilkeleri yaşama geçirilmeli, bu alanı rant pazarına dönüştürmeye çalışanların önü kesilmelidir" ifadelerine yer verdi.
Bu arada, İnşaat Mühendisleri Odası Aydın Şubesi'ne bağlı olarak çalışan inşaat mühendisleri arasından meslekte 50 yılını dolduran bir, 40 yılını dolduran 2 ve 25 yılını dolduran 23 kişiye düzenlenen törenle plaket verildi. Plaket töreninin ardından ise İMO'nun 53. yıl pastası, meslekte 50. yılını dolduran Alim Aydın tarafından kesildi. İMO 53. yıl etkinlikleri daha sonra folklor ekiplerinin gösterileri ile devam etti.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.