İnsan Hakları açıklaması

İnsan Hakları açıklaması

AYDIN BARO BAŞKANI SÜMER GERMEN: - TÜM İNSANLARIN, KANUN ÖNÜNDE EŞİT MUAMELE GÖRMESİ İÇİN DEVLETİN VE BİREYLERİN SORUMLULUKLARI VARDIR

Gerçek Gazetesi
Aydın Baro Başkanı Av. Sümer Germen, 10 Aralık 2007 Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı basın açıklaması ile tüm insanların kanun önünde eşit muamele görmesi için devletin ve bireylerin sorumlulukları olduğunu söyledi. Avukatlık Yasası'nda, baroların insan haklarını korumakla görevlendirildiğini açıklayan Germen, İnsan hakları konusunda çalışmalar yapmak, hak ihlallerini takip etmek, toplumu bu konuda aydınlatmak baroların yasal görevleri içindedir. dedi.
Tüm insanların, kanun önünde eşit muamele görmesi için devletin sivil toplum ve bireylerin sorumlulukları olduğundan söz eden Germen, öncelikle devletin kurum ve kuruluşlarının vatandaşlar arasında hiçbir ayrım yapmadan insan haklarına saygılı davranması gerektiğini ifade etti. Vatandaşların uğradığı insan hakları ihaleleriyle ilgili etkin koruma yasalarına ve hukuk devleti ilkelerine, bağımsız-tarafsız bir yargıya sahip olması, sorumlular hakkında etkin soruşturmayla yaptırımların uygulanması gerektiğini belirten Germen, Bireyler olarak insan olma değerlerimize sahip çıkmamız, kendimiz için talep ettiğimiz hakların diğer tüm bireylerin haklarına saygı gösterecek bir hoşgörü bilincini geliştirmemiz ve korumamız gerekmektedir. Yaşama hakkının en mühim insan hakkı oluşu asla unutulmamalıdır. Yaşama hakkımızın tehdit altında bulunduğu bu günlerde ve yakın geçmişte ulusal birlik ve bütünlüğümüze yönelik tehditler hiç bir zaman göz ardı edilmemelidir.
Avrupa İnsan Hakları sözleşmesinin standartlarına uymak öncelikle kendi ülkemizin insanlarının bu haklara layık olduğu bilinci ile ele alındığında anlam kazanacaktır. Aydın Barosu olarak demokrasi ve insan haklarına dayalı bir toplumsal yaşam için tüm kurum ve kuruluşların, sivil toplum örgütleri ile iş birliği yapmaya ve bu alanda her türlü destek vermeye hazır olduğumuzu duyurur. dünya insan hakları gününüzü kutlarız ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.