İnsan kaçakçılığına yardım eden polis tutuklandı

İnsan kaçakçılığına yardım eden polis tutuklandı

Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru T.P (40), göçmen kaçakçılığına yardım ve aracılık yaptığı iddiasıyla tutuklandı.

Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle hat safhaya çıkan göçmen kaçakçılığını önlemek için Emniyet ve jandarma takipleri yoğun bir çalışma yürütüyor. Suriyeli göçmenlerin Yunanistan’a geçmek isterken kullandıkları Aydın’da yürütülen operasyonlarda güvenlik güçleri bir polisinde işin içinde olduğunu tespit etti. Para karşılığında Suriyelileri Aydın’dan botlarla Yunanistan’a gönderme işine karışan Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru T.P’yi takibe alan jandarma Kuşadası’nın Soğucak mahallesinde yapılan bir göçmen kaçaklığı pazarlığın ardından operasyon için düğmeye bastı.
ÇEKİCİ ARACI, ARAÇ MÜLTECİLERİ TAŞIYOR
Jandarma Kuşadası’nda araç çekiciliği işi yapan Y.A. ile ortak hareket eden polis memuru T.P’nin yakalanması için operasyon düzenledi. Göçmenleri dikkat çekmemek ve yakalanmamak için akıl almaz bir yöntem izleyen ikili bir minibüsü çekiciye yükleyerek arızalıymış gibi yola çıkardılar. Jandarmanın durdurduğu çekicinin üzerindeki minibüsün içinden çok sayıda Suriyeli çıktı.
Çekiciyi kullanan Y.A. ile birlikte yanında bulunan polis memuru T.P. gözaltına alınırken, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Söke Cezaevi’ne gönderildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.