İpek Ongun Başak Koleji öğrencileriyle buluştu

İpek Ongun Başak Koleji öğrencileriyle buluştu

Genç kuşağa hitaben yazdığı kitaplar ile alanında isminden sıkça söz ettiren İpek Ongun, Aydın Özel Başak Koleji’nde öğrencilerle imza gününde bir araya geldi.

Ünlü yazar İpek Ongun, Aydın Özel Başak Koleji’nin misafiri oldu. Başak Koleji Kampüsü Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen imza ve söyleşi gününde öğrencilerle buluşan İpek Ongun, öğrencilere ‘Sorgulayarak Düşünmenin Önemi’ni anlattı. İpek Ongun’un eserlerinden alan öğrenciler kitaplarını imzalatmak için sıraya girdiği imza töreninde ünlü yazar İpek Ongun öğrencilerle yakından ilgilendi.
Öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada ‘sorgulayarak düşünmenin önemine değinen İpek Ongun, “Soru soran insan düşünen insandır. Düşünen insan da gerçek anlamda özgür bir bireydir. Özgür bir ortamda olup kendimiz düşünemiyorsak özgür bir birey olamamışız demektir. Bu nedenle sorular sormak gerekir. Sorular sorduğumuz takdirde hayatımızın ilkleri hep bizimle olacaktır. Bu sayede kimsenin kulu kölesi olmayacağızdır. Her şey bizim kendi hayatımız ve düşüncemize göre şekillenmelidir. Sorgulayarak düşünmeyi çocuklara ne kadar erken öğretirsek o kadar rahat ederiz. Bireyleri yetişmeyen bir toplum her yöne çekilebilir. Kişinin kendini bilmesi çok önemlidir. Kendimizi tanımak için birtakım sorular sormak gerekir. Bu sorular da 5N 1K soruları ile mümkün” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.