İpek Yolu gezginlerinin kamp ve dinlenme noktası oldu

İpek Yolu gezginlerinin kamp ve dinlenme noktası oldu

Büyükşehir Belediyesi Serçin'i gezginlerin yeni rotası yaptı

Gerçek Gazetesi

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı tanıtımlarla bilinirliği her geçen gün artan Serçin, gezginlerin ajandalarında yer bulmaya başladı. Serçin, büyükşehir belediyesinin Serçin Ekoturizm Merkezi'ni hayata geçirmesiyle birlikte, Avrupa'dan başlayıp; Çin'e doğru giden İpek Yolu gezginlerinin kamp ve dinlenme noktalarından birisi oldu. Buradaki doğanın güzelliğini yaşayıp soluklanan turistler Serçin'e olan hayranlıklarını belirtiyorlar.

Bafa Gölü Tabiat Parkı sınırları içerisindeki Söke’nin Serçin Mahallesi, hafta sonları doğayla baş başa keyifli zaman geçirmek isteyen Aydınlıların ve çevre illerden gelen vatandaşların yanı sıra Avrupa'dan yola çıkan bisikletli ve motosikletli gezginlerin de uğradıkları bir rota haline geldi.

Serçin’e gelen ziyaretçiler, tabiat parkını bisiklet ve kano gibi doğaya zararsız araçlarla ya da yürüyerek gezebildikleri gibi kampçılık, kaya tırmanışları, sportif balıkçılık ve kuş gözlemciliği de yapıyorlar.

Özellikle gün batımlarını kaçırmak istemeyen doğa fotoğrafçıları ise kamp yaptıkları Serçin'i uğrak noktalarından birisi haline getirdiler.

Bütün vatandaşları Serçin'in bozulmamış doğasını yaşamaya beklediklerini söyleyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu "Serçin yaptığımız tanıtım çalışmalarıyla Türkiye'de ekoturizm denildiğinde ilk akla gelen yerlerden birisi haline geldi. Vatandaşlarımızı gezginlerin uğrak noktası olan bu güzelliği yaşamaya davet ediyorum" diye konuştu.

ekran-resmi-2018-07-30-13.43.24.pngekran-resmi-2018-07-30-13.42.54.pngekran-resmi-2018-07-30-13.40.37.pngekran-resmi-2018-07-30-13.39.00.png

ekran-resmi-2018-07-30-13.39.25.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.