İshal ve yüksek ateş şikayetleri arttı

İshal ve yüksek ateş şikayetleri arttı

Aydın’da son günlerde ishal ve yüksek ateş şikayetlerinin arttığı belirtildi.

Hayatı kabusa çeviren ishal ve yüksek ateşten korunmak için hijyene büyük önem verilmesi gerektiğini belirten Ege Liva Hastanesi Acil Servis Sorumlu Hekimi Dr. Onur Doran, özellikle içinde bulunduğumuz mevsimde vatandaşların hijyene, ishal ve yüksek ateşe karşı daha dikkatli olmalarını ve bol sıvı tüketmelerini önerdi.
Yaz ishallerinin ciddiye alınmaması durumunda hastalığın, ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirten Aydın Liva Hastanesi Acil Servis Sorumlu Hekimi Dr. Onur Doran, “Yaz aylarıyla birlikte bulaşıcı hastalıklarda büyük artış görülür. Aydın diğer illere oranla daha sıcak olduğu için risk biraz daha fazladır. Özellikle çocuk, yaşlı ve kronik hastalığı olanların bu dönemde daha dikkatli olması gerekir” dedi.
“HAVUZ VE DENİZ SEFASI KABUSA DÖNMESİN”
Aydın’da tatilden dönenlerin büyük çoğunluğunun ishal ve yüksek ateş şikayeti ile hastanelere müracaat ettiğini ve bu sayının da azımsanmayacak kadar fazla olduğunu belirten Dr. Onur Doran, “Yaz aylarında özellikle, çocukların havuz ve deniz kullanımı sonrası mikroplu su yutma vakası yaşanabiliyor. Tatil dönemlerinde hijyen kurallarına uymayan beslenme ve gıda alımının da neden olduğu virüs, bakteri, parazit veya toksinler kusma ve ishale yol açar. Bu nedenle yaz dönemlerinde daha dikkatli olmalıyız” diyerek ishal ve yüksek ateşe karşı vatandaşları uyardı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.