IŞİD, Türklerin de bulunduğu otele saldırdı!

IŞİD, Türklerin de bulunduğu otele saldırdı!

IŞİD, Libya’da bulunan ve Türklerin de bulunduğu öğrenilen Corinthia Oteli’ne saldırı düzenledi. Saldırıda 3 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

Yetkililer, saldırı sonrası bazı kişilerin de rehin alındığını ifade etti.
Libya’da bulunan lüks bir otele IŞİD militanı olduğu belirtilen maskeli 5 kişi tarafından saldırı gerçekleştirildiği bildirildi. Otelde bulunanların rehin alındığı olayda en az 3 kişinin de yaşamını kaybettiği belirtildi. Trablusgarp Güvenlik Birimi Başkanı tarafından yapılan açıklamada saldırının gerçekleştirildiği Corinthia Otelinde uzaklaştırma çalışmalarının devam ifade edildi.

Otel yetkililerinden Hasan El Abey, kurşun geçirmez yelek giyinmiş maskeli 5 kişinin otele zorla girdiklerini belirterek, saldırganların havaya ateş açtıklarını kaydetti. Otelin, saldırganlar ile görevliler arasında çıkan çatışmadan kısa bir süre önce boşaltıldığını bildiren Abey, deniz kenarında park halinde bulunan bomba yüklü bir aracın da patlatıldığını belirtti. Libya’nın ünlü otellerinden olan Corinthia Otelinin Avrupalı ve Türk müşterilerinin de olduğu öğrenildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.