İŞKUR, e-istihdam dönemi başlattı

İŞKUR, e-istihdam dönemi başlattı

Gerçek GazetesiSöke İşkur Müdür Vekili Sebahattin Güdül: iş arayanlar internet ortamından faydalanarak kendilerine uygun iş arayabilecekler

İşkur Söke Şube Müdür Vekili Sebahattin Güdül, kurum olarak e-istihdam dönemi başlattıklarını söyledi.
Sebahattin Güdül, "Bilindiği üzere, içinde bulunduğumuz yüzyılda teknolojik hayatımızdaki hızlı değişim, ekonomik sosyal ve çalışma hayatımızı da hızla değiştirmiştir. çağın gerisinde kalmamak için son yıllarda gerek hizmet kapsamını genişleten, gerekse hizmet sunum yöntemini sürekli yenileyen iŞKUR'un son yeniliklerden biri de; İnsan odaklı hizmet anlayışı ile çağdaş teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak uygulamaya koyduğu e-İSTİHDAM dır.
İŞKUR tarafından iş arayan ve işverenlere verilen hizmetlerin on-line olarak sunulmaya başlanılması ile birlikte, iş arayan ve işverenler kurumumuz görev alanına giren konularda İl/Şube Müdürlüklerimize gelmek zorunda kalmadan e-İSTİHDAM (İŞKUR Portal Uygulama Sistemini) sayesinde kullanıcılar, tüm işlemlerini elektronik ortamda 7 gün 24 saat http://www.iskur.gov.tr. internet adresinden yapabileceklerdir" dedi.
e- iSTİHDAM'A
NASIL ULAŞILACAK
Artık iŞKUR'un hizmetlerinden yararlanmak isteyen kullanıcılar evlerinden, ofislerinden ve diledikleri her yerden iŞKUR' a gelmeden işlemlerini yapabilecekler.
Bilgisayar kullanma imkanı olmayanlar kurumda oluşturulacak self servis ortamlarında, kurum yetkililerinin yönlendirmesi ile kendileri ile ilgili işlemlerini yürütebilecekler.
Sunacakları hizmetler hakkında da bilgiler veren Söke İşkur Müdür Vekili Sebahattin Güdül, "İşe Başvuru ve İşe Yerleştirme Uygulama Sistemi, Aktif İşgücü Programları Uygulama Sistemi, İşgücü Piyasası Araştırmaları Uygulama Sistemi,
İş ve Meslek Danışmanlığı Uygulama Sistemi, İşsizlik Sigortası ve İş Kaybı Tazminatı Uygulama Sistemi sunulacak.
İşveren olarak Kuruma daha önce kayıtlı iseniz, işyeri adına işlem yapacak olan kişinin sisteme üye olarak hesabını etkinleştirmesi sağlanarak yetkilendirme için Kurumumuzun ilgili birimi ile irtibata geçilmesi gerekmektedir. İşveren olarak Kuruma daha önce kayıtlı değil iseniz, işveren üyeliği tamamlandıktan sonra, sistem üzerinden işveren işlemlerinin takip edilebilmesi için öncelikle girilen işyeri bilgilerinin ilgili İl ve Şube Müdürlüğümüz tarafından onaylanması ve yetkilendirme (rol ataması) yapılması gerekmektedir. Onaylama sonucunda iletişim adresine "İŞKUR numarası" gönderilecektir. Bu işlem tamamlandıktan sonra sistem üzerinden aşağıdaki işlemler takip edilebilir. İşyeri kaydını yapabilir, kayıt bilgilerini güncelleyebilir, aylık İşgücü çizelgelerini gönderebilir, kayıtlı İşgücünü görebilir, işgücü taleplerinde bulunabilir, işyerine ait açık işleri takip edebilir, başvuran adayların davet-görüşme sonuçlarını işleyebilir, işgücü yetiştirme kursları için Kurum ile işbirliği yapmış ise, eğitimleri bildirebilir, kursiyer seçebilir, çalışanları için İşletmelerde Eğitim Semineri talebinde bulunabilir, yurtdışına işçi sevklerini yapabilirler" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum