İŞKUR işsizleri meslek sahibi yapmaya devam ediyor

İŞKUR işsizleri meslek sahibi yapmaya devam ediyor

İŞKUR Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi, lise mezunu işsizleri ‘Çağrı Merkezi Elemanı’ kursuna katılmaya davet etti.

Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi, yaptığı açıklamada; “İl Müdürlüğü olarak işgücü piyasasının ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve işsizlere meslek kazandırmak için 2014 yılında düzenlediğimiz 619 adet kurs ve programlardan 2 bin 259 vatandaşımız faydalanmıştır. Toplum Yararına programlardan ise 823 işsiz vatandaşımız faydalanmıştır. 2014 yılında düzenlediğimiz istihdam garantili meslek edindirme kurslarına katılanların yüzde 91’i kurs gördükleri işyerlerinde istihdam edilmiştir. İşbaşı Eğitim Programlarınıza katılanların ise yüzde 78’inin istihdamı sağlanmıştır. 2015 yılında da işgücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda meslek edindirme kurslarını düzenlemeye devam ediyoruz. Bu yılki hedefimiz geçen yılki kursiyer sayısını ikiye katlamak. Bu kapsamda UMEM Beceri 10 projesi kapsamında By Solvo Tasarım A.Ş. firması işbirliği ile 100 kişilik istihdam garantili Çağrı Merkezi Elemanı kursunu 9 Şubat’ta başlattık. Aydın Sanayi Odası ve Ok Kardeşler Treyler A.Ş. işbirliği ile yine UMEM projesi kapsamında 20 kişilik Gaz Altı Kaynakçılığı kursunu da 9 Şubatta başlattık. Ayrıca Kuşadası’nda Pine Bay Hotel Turizm AŞ işbirliği toplam 100 kişilik Servis Elemanı, Kat Hizmetleri Elemanı ve Aşçı Yardımcısı kurslarını da en geç Mart ayında başlatmayı planlıyoruz. Aydın Sanayi Odası ve Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi işbirliği açılması planlanan birçok kurs projemiz planlama aşamasındadır” dedi.
ENGELLİLERE YÖNELİK PROJELER DEVAM EDİYOR
İstihdam garantili kurslar haricinde dezavantajlı grupların işgücü piyasasına kazandırılması hususuna da önem verdiklerini kaydeden Terzi, “Bu amaçla ilimizde özellikle uzun süreli işsizler ile kırsal ve yoksul kesimde yaşayan işsizlere meslek edindirmek amacıyla kurslar düzenlemeye devam ediyoruz. Yenipazar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile 25 kişilik Aşçı Çırağı ve 25 kişilik Paketlemeci mesleklerindeki kursları 23 Şubat başlatıyoruz. Koçarlı Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile düzenlediğimiz Düz Dikiş Makineci kursumuz 16 Şubat’ta başlatıyoruz. Diğer ilçelerimizde de çeşitli mesleklerde kursları kısa süre içerisinde başlatacağız. Efeler Zübeyde Hanım Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliği ile düzenleyeceğimiz Çağrı Merkezi Elemanı kursu için başvuru alınmaya başlanmış olup, kursa 18-40 yaş arası en az lise mezunu olan işsizler katılabilecektir. Kursa katılacak kişilerde temel bilgisayar kullanım bilgisi aranacaktır. Kurs 23 Şubat tarihinde başlayacak, 31 Mayıs’ta sona erecektir. Bu kursa katılmak isteyenleri 20 Şubat saat 10’da Zübeyde Hanım KMTL’de yapılacak kursiyer mülakatlarına bekliyoruz” diye konuştu.
42 AYA KADAR TEŞVİK İMKANI
Kursiyerleri istihdam eden kurumlara teşvik verildiğini kaydeden Terzi, şöyle konuştu: “Kursa katılan kişilere, kursa geldiği her gün için kursun türüne göre 20-25 TL ödenecek, ayrıca müstehaklık durumlarına göre genel sağlık sigortası primleri ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primleri Kurumumuzca karşılanacaktır. Kursiyerlere eğitimlerin sonunda Kurumumuz ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurs bitirme belgeleri verilecektir. Kursiyerler alacakları mesleki sertifika ile iş bulma sürecinde bir adım öne geçeceklerdir. Meslek sahibi olarak iş edinmek isteyen işsizleri Kurumumuza bekliyoruz. Açılacak bu kurslarla işverenler de nitelikli eleman kazanmalarının yanı sıra, kursiyerleri istihdam ettiklerinde 6111 sayılı Kanunla getirilen prim teşviklerinden 42 aya kadar faydalanabileceklerdir”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.