İsmet Sezgin doğum gününde anıldı

İsmet Sezgin doğum gününde anıldı

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi eski başkanlarından ve Aydınlı eski bakanlardan merhum İsmet Sezgin’i 90’ıncı doğum gününde düzenlenen etkinliklerle andı.

İsmet Sezgin’i anma programında Meşrutiyet Mahallesi’ndeki İsmet Sezgin Parkı’nda yapımı tamamlanan İsmet Sezgin Heykeli’nin açılış töreni yapıldıktan sonra programa Aydın Şükran Güngör Tiyatro Salonunda devam edildi.

 

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Efeler ilçesindeki İsmet Sezgin Parkı’na yapılan İsmet Sezgin heykeli törenle açıldı.

 

Ayşe Sezgin, Çerçioğlu’na teşekkür etti

 

Açılış töreninin ilk konuşmasını gerçekleştiren İsmet Sezgin’in kızlarından Ayşe Sezgin, babasının doğum gününde burada olmalarını sağlayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ederek, “Babam hayatta en büyük zenginliğin dost biriktirmek olduğunu söylerdi. Ne mutlu ona ki çok dost biriktirmiş ve ne mutlu bize ki bu birikimine tanıklık ediyoruz. Babamın en çok övündüğü özelliklerinden bir tanesi de Aydınlı olmaktı. Aydın şehrinin ona gösterdiği vefayı çok önemsiyoruz. Bu vefa bizleri çok duygulandırıyor” dedi.

 

“Babam Aydın’a çok hizmet etti”

 

İsmet Sezgin’in diğer kızlarından Seynan Levent de babasının zamanında Aydın’a çok hizmet ettiğini belirterek, “Babamın birçok özelliği vardı. İnsan sevgisi, Aydın sevgisi ve vefası. Ben görüyorum ki Aydın’da babama karşı başta belediye başkanımızın nezdinde gerekli vefayı gösterdi. Babamın bunu hak ettiğini düşünüyorum. Çünkü Aydın’a çok hizmet verdi. Aydın’ı bütün gönlüyle severdi ve o bir devlet adamıydı. O Aydın’ın bağrından çıkan ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanıydı. İç İşleri Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı, Savunma Bakanlığı gibi bakanlıklar yaptı. Ama meclis başkanı olmak için devlet adamı olmak gerekiyordu. O bütün hizmetleri halkı için yaptı. Aydınlılar da ona vefasını gösterdi.” diye konuştu.

 

Ertürk, “O bizim için bir yol göstericiydi”

 

AK Parti İl Başkanı Ahmet Ertürk, “İsmet ağabeyimiz bizim ağabeyimizdi” diyerek “Aydın’a çok güzel hizmetler yaptı. Aydın’ın hem belediye başkanı, hem milletvekili, hem bakanı hem de meclis başkanıydı. O bizim için bir yol göstericiydi. Ne zaman Ankara’da Aydınla ilgili bir etkinlik olsa İsmet abi hep oradaydı ve Aydın’ı temsil eden bir büyüğümüzdü. Aydınlı insanlarımız en güzel hizmetlere layıktır. Aydınlılara hizmet eden insanları yad etmek de bir ahde vefadır. Emeği geçen insanlarımıza, katkı sağlayan heykeltıraşımıza, fikir babalarına ve bu düşünceyi ortaya koyanlara şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

“Tecrübelerinden çok faydalandım”

 

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkan seçildiğinde, kendisini ilk tebrik edenlerden birisinin İsmet Sezgin olduğunu ifade ederek, "Kendisinin, deneyimlerinden tecrübelerinden çok faydalandım. Önemli olan iz bırakmaktır. Biz Aydınlılar, İsmet Sezgin’e hep abi diye hitap ettik. Abimize, vatanımız için yapmış olduğu hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Mekanı cennet olsun. Ailesine de sabır diliyorum" diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından açılışa katılan protokol üyeleri heykelin kurdelesini kesti. İsmet Sezgin Heykeli’ni inceleyen katılımcılar daha sonra heykel önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Programa Şükran Güngör’de devam edildi

 

İsmet Sezgin anısına düzenlenen etkinlikler Yıldız Kenter-Şükran Güngör Tiyatro Salonu ve Kültür Merkezi’nde müzik ve şiir dinletisi ile devam etti.

 

Duygusal anların yaşandığı programda Türkiye’de demokrasinin bu aşamaya gelmesinde, Menderes’lerin, Demirellerin, İsmet Sezginlerin rolü olduğunu ifade eden Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, “Ülkemiz bu insanlara minnet borçludur. Bu insanlar siyaseti belli bir nezaket uslubu ile yapıyorlardı. İsmet Sezgin’de siyaseti diplomatik bir nezaketle yapıyordu. Allah rahmet eylesin, geride kalanlara uzun ömürler diliyoruz. İnşallah memleketimizde İsmet Sezginler eksik olmasın diyoruz” dedi.

Törene, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İsmet Sezgin’in kızları Ayşe Sezgin ve Seynan Levent’in yanı sıra yakın akrabaları, AK Parti İl Başkanı Ahmet Ertürk, diğer partilerin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.