İSMİ SÖKE’DE ÖLÜMSÜZLEŞTİ

İSMİ SÖKE’DE ÖLÜMSÜZLEŞTİ

İSMİ SÖKE’DE ÖLÜMSÜZLEŞTİ

Söke’nin Alman kardeş şehri Schönebeck (ELBE) heyeti Söke Belediyesinin davetlisi olarak Söke’ye geldi. 
  Schönebeck Belediye Başkanı Av. Bert  Knonlauch, Meclis Başkanı Friedrich Harwing, Basın Sözcüsü Hans Peter Wannewitz’in içinde bulunduğu kardeş şehir heyeti ilk olarak Söke Belediyesi’ne geldi. Alman heyette önceki dönem belediye başkan yardımcısı Dieter Kruger, Mehmet Tevkivof, Wolfgang Fucksve Michael Schulz da yer aldı. Söke Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen toplantıda Alman Heyeti başta Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran olmak üzere Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş ve Belediye Meclis Üyeleri karşıladı.  
  Kendilerini ağırlamaktan dolayı memnun olduklarını dile getiren Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran yıllardır devam eden kardeş şehir ilişkilerini güçlendirerek sürdürmeyi hedefledikleri belirtti. Söke’de kendilerine gösterilen sıcak ilgiden dolayı teşekkür eden Schönebeck Belediye Başkanı Av. Bert  Knonlauch; Almanya’da bulunan kardeş şehirlerinin de Türkiye’den bir kardeş şehir arayışı içinde olduğunu, kendilerine Söke’yi tavsiye ettiklerini söyledi.
  “SCHÖNEBECK CADDESİ AÇILDI”
  Granta mevkiinde Söke-Caferli yolu üzerinde yeni açılan Golf Sahası yoluna 2012 yılında Söke Belediye Meclisi’nce ‘Schönebeck Caddesi’ ismi verilmişti. Alman Kardeş Şehrin ismini taşıyan ‘Schönebecek Caddesi’nin tabelası dikilirken, caddenin açılışı gerçekleştirildi. ‘Schönebeck Caddesi’ isminin yer aldığı tabelanın kurdelesi Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve Schönebeck Belediye Başkanı Av. Bert  Knonlauch tarafından kesildi.
  Başkan Süleyman Toyran; “Bu cadde bölgenin ilk golf sahası bölgesine giden bir cadde. Yaklaşık bin 200 konutun, otel ve işletmenin bulunduğu bir turizm mekanına açılan bir cadde. Her ne kadar Söke dışında olsa da, Söke için önem arz eden bir cadde. Buradan geçtikçe kardeş şehrimizi her defasında hatırlayacağız. Shönebeck’te de bir Söke Caddesi’nin olduğunu biliyoruz. İlçemizde Shönebeck Caddesi’nin de kardeşlik ilişkilerinin güçlenmesine katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

aw203725_01.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.