İŞTE O İTİRAF!!!

İŞTE O İTİRAF!!!

Anlaşılan o ki; AK Parti ve MHP, Başkan Çerçioğlu’na karşı ittifak kararı almış. Anlaşma zemini 2013 yılına dayanıyor.

Gerçek Gazetesi başyazarı Durmuş Tuna’dan gazetecilik başarısı. Tuna, gizli kalmış gerçekleri gün yüzüne çıkardı. Birilerinin ipliği pazara çıktı. Kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıklar 2013 yılına dayanıyormuş. Aydın halkı bunun hesabını 2015 genel seçimlerinde mutlaka soracaktır. AK Parti ve MHP’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yönelik düşmanca saldırılarının altında yatan gerçek “KUTSAL İTTİFAKMIŞ!!!)
2014 YEREL SEÇİMİNDE EL SIKIŞANLAR ŞİMDİ DE 2015 GENEL SEÇİMİ İÇİN Mİ TOKALAŞTILAR???

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem kendi partisinin büyükşehir belediye başkan adayı Mustafa Savaş yerine MHP adayı Ali Uzunırmak’a oy atmış olabilir mi?

Gerçek Gazetesi - DURMUŞ TUNA (Haber-Yorum)
AK Parti ve MHP’nin gizli kapılar ardında, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu karalama ve yıpratma anlaşmasına vardıkları artık belgeli. Bu anlaşmanın ilk sinyallerini AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem 21 Ekim 2013 tarihli Yeniasır Gazetesi’ndeki röportajında verdiği görüldü. Mehmet Erdem'in o röportajda kullandığı ifadeler o zaman gözden kaçtı ama zaman içerisinde her iki partinin yöneticileri tarafından CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yönelik kullandıkları üslup onları ele verdi. Aynı dili kullanan AK Parti ve MHP yöneticilerinin Başkan Çerçioğlu’nun yıpratmak için fikir birliğine vardıkları artık gün gibi aşikâr. Milletvekili Erdem’in Yeniasır Gazetesi’ne yaptığı açıklaması akıllara durgunluk verecek cinsten. 2014 yerel seçimlerine çok az bir zaman kalmış olmasına rağmen  AK Partili bir milletvekili tarafından rakip partinin adayı için övücü sözler sarfedilmesi ve hatta oyunu atabileceğini belirtmiş olması kutsal ittifak (!!!) konusundaki şüpheleri ortadan kaldırdı.   AK Parti Aydın’da Büyükşehir Belediye Başkan Adayını henüz daha açıklayamamış ve seçmeni tarafından bu gecikme nedeniyle eleştirildiği bir dönemde  "Önümüzde sadece CHP ve MHP seçenekleri olsa ben tercihimi Uzunırmak'tan yana kullanırdım" şeklindeki sözleri bugün herşeyi ortaya koyuyor. Milletvekili Erdem’in, “...Ali Uzunırmak güçlü bir siyasetçi. Aydınlıların tanıdığı, bildiği bir isim. Önümüzde sadece CHP ve MHP seçenekleri olsa ben tercihimi Uzunırmak'tan yana kullanırdım...” şeklindeki sözleri 2014 yerel seçimleri sonrası el sıkışıldığının kanıtıdır. 
Son günlerde MHP İl Başkanı Fevzi Köse’nin de artarak devam eden Başkan Çerçioğlu düşmanlığı gözlerden kaçmıyor. Milletvekili Erdem’in son günlerde sessizliğe bürünmesi ve onun bıraktığı yerden eleştiri oklarını MHP İl Başkanı Köse’nin atmaya başlamasını artık görev değiş tokuşu olarak değerlendirebiliriz.
2014 yerel seçimlerinde her iki partinin de CHP adayı Başkan Özlem Çerçioğlu’na saldırmaları ve bunu yaparken de aynı üslubu kullanmaları akıl hocalarının bile aynı olduğunun göstergesidir. 
Son zamanlarda, Milletvekili Erdem’in 2015 Genel Seçimlerine MHP’den katılacağı söylentileri de “ateş olmayan yerden duman çıkmaz“ dedirtiyordu. 2014 yerel çimlerine gizli ittifakla girdikleri anlaşılan her iki parti “Özlem Çerçioğlu kazanmasın da kim kazanırsa kazansın” anlayışıyla hareket etmiş ve birbirlerini mümkün mertebe eleştirmemişlerdi. 
2014 yerel seçimlerinde Başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı tercihi nedeniyle dolaylı yoldan eleştiren Mehmet Erdem’in AK Parti’den bir daha milletvekili adayı gösterilmeyeceği ihtimaline karşı MHP saflarına kazandırma çalışmasının mimarının da MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak olduğu siyasi kulislerde konuşuluyor. 2014 yerel seçimlerinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Uzunırmak’ın kendisi için övücü sözler sarfeden ve seçmene adeta, “Oyunuzu MHP adayı Uzunırmak’a atın” diyen Erdem’e olan diyet borcunu ödemeye çalıştığı sanılıyor. 2014 yerel seçimlerinde gizli desteğini gördüğü Erdem’e şimdi de Uzunırmak’ın 2015 genel seçimleri için el uzatması ve MHP’den milletvekili adayı yapamaya çalışması kutsal ittifak (!!!) iyi çalışıyor dedirtiyor. 
Normal şartlarda bile söylenilmemesi  gerekirken, seçimlere çok az bir zaman kala hele hele Mehmet Erdem gibi tecrübeli bir siyasetçininrakip partinin adayını işaret etmesinin başka bir açıklaması olabilir mi?
06/09/2014 tarihli ve “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı şantajcı konumuna sokanlar...” başlıklı köşe yazımda kötü kokular almış ve bu ittifakı yazmıştım. Erdem’in o sözleri itiraftır ve o köşe yazımdaki varsayımları doğrular niteliktedir. Artık; Aydın seçmeni Başkan Özlem Çerçioğlu’na yönelik düşmanca ittifakı görecek ve bu anlaşmanın mimarlarına pirim vermeyecektir. Bu ittifakçıların işleri eskisi kadar kolay olmayacaktır. Aydın halkı onları yarattıkları yalan denizinde boğacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.