İŞTEN ÇIKARILANLAR HESAP SORDU, CEVAP ALDI

İŞTEN ÇIKARILANLAR HESAP SORDU, CEVAP ALDI

CHP Söke ilçe Teşkilatı genişletilmiş üye toplantısını yaptı

Gerçek Gazetesi  / Arif AKÇAY
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Söke İlçe Örgütü'nün pazartesi akşamı parti lokalinde düzenlediği "genişletilmiş üye toplantısı" adeta çok sesli demokrasi örneği gibi geçti.
Toplantıda Belediyeye hizmet sunan şirketlerdeyken sözleşmeleri yenilenmeyen işçiler, Başkan Toyran ve İlçe yönetimini eleştirirlerken, taşeron şirket aracılığıyla temizlik işlerinde çalışan işçiler adına da söz alan bir işçi, çalışma şartlarının ağırlığını anlattı, iş güvencesi olmadığından çalışma huzurlarının olmayışından dert yandı.
Saat: 19.45 sıralarında başlayan toplantıda İlçe Başkanı ilk olarak toplantıya gelen CHP Aydın milletvekili aday adaylarından Süleyman Bülbül, Dr. Serap Barlas ve Hüseyin Yıldız söz alarak kısaca kendilerini tanıtıp, 29 Mart'ta yapılacak önseçimlerde destek istediler.
İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz, geçen üç aylık dönemde ilçe yönetimi olarak yaptıkları çalışmaları değerlendirdi. Son olarak ilçe Başkanları olarak Ankara'da önseçim isteğini Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na iletttiklerini belirten Gündüz, Aydın'da milletvekili adaylarının önseçimle belirlenmesini sağladıklarını, yönetim içinde Hukuk Komisyonu oluşturarak partili avukatların her cuma parti lokalinde üyelerinin hukuki sorunlarına yardımcı olduğunu, çarşamba gününden itibaren de sandıklarda görev alacak görevlilerin eğitim çalışmalarını başlatacaklarını vurguladı.
CHP Söke İlçe Örgütü, 20 Mart Cuma akşamı Leziz Ekstra salonunda düzenlenecek dayanışma yemeğinin davetiyelerinin satışına başladıklarını belirterek, tüm üyelerin bu yemeğe katılmasını dilediğini belirtti. Davetiyelerin bir kişilik 50 TL. olduğu öğrenildi.
Başkan Gündüz, 29 Mart'ta yapılacak milletvekilliği önseçimlerinde ilçe yönetimi olarak tüm adaylara eşit mesafede olduklarını, önseçimlerde her üyenin en az 3 en fazla 6 aday adayının ismini yazması gerektiğini 3'ten az, 6'dan fazla isim yazılırsa kullanılan oyun geçersiz olacağı hususunda partilileri uyardı. Toplantının bundan sonraki bölümü basın mensuplarına kapatılırken, katılan üyelerden aldığımız bilgilere göre; belediyenin taşeron şirketlerindeyken sözleşmeleri yenilenmeyen işçilerden bazıları söz alarak, kendilerinin haksız yere işlerine son verildiğini söyleyerek, Belediye Başkanı Süleyman Toyran'ı ve İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz'ü sert bir dille eleştirdikleri, daha önceden yapılan ihale ile taşeron şirkete devredilen ve bu şirket tarafından işlerine son verilen 14 işçi adına konuşan bir eski şirket elemanının da geçmiş dönem Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi'yi itham ettiği, halen taşerona bağlı temizlik işlerinde çalışmaya devam eden işçiler adına söz alan bir çalışanın da iş güvencesi bulunmayışı ve ağır çalışma şartlarının iyileştirilmesi talebinde bulunduğu öğrenildi. İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz'ün belediyenin bir iş yeri olduğunu, Başkanın da kiminle çalışmak istediği konusunda taraf olamayacaklarını belirtirken Belediye Başkanı Süleyman Toyran'ın ise işten çıkarma diye bir şeyin olmadığını, sadece sözleşmeleri yenilemeyi tercih etmediklerini, belediyede 500'e aşkın çalışan olmasına rağmen, civardaki diğer belediyeler gibi işçi kıyımı yapmadıklarını sadece bu beş kişiyle çalışmak istemedikleri için sözleşmelerini yenilemeyi tercih etmediklerini söyleyerek, bu çalışanlarla gemişte şahsına yönelik tavırlardan örnekler verdiği, ilçe kongresi öncesi başkan adaylarına belediye çalışanlarının ilçe yönetimi adayları arasında yer almasını istemediğini belirtmesine rağmen, bazı çalışanların listelerde yer almasının kendine karşı bir tavır olduğunu ileri sürdüğü söyleniyor.
Toplantıda Aydın Büyükşehir Belediyesi Söke Koordinatörü Fatih Akkentli'nin de söz alarak, önümüzdeki mayıs ayından itibaren şehir içinde bazı ana arterlerin asfaltlanma çalışmalarına, Namık Kemal Caddesi, Dere Caddesi ve Futbol sokakta altyapı çalışmalarına, maden kamyonlarının kullanımıyla aşırı bozulan Karakaya, Yeşilköy, Çavdar mahalleleri arasındaki yolların bozulmaları önleyebilmek amacıyla parke taş döşenmesi çalışmalarına, ihtiyacı olan ailelere sıcak yemek dağıtımı çalışmalarına başlanacağını belirttiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.