İstinat duvarı çöken sitenin müteahhidinden açıklama

İstinat duvarı çöken sitenin müteahhidinden açıklama

Kuşadası İkiçeşmelik Mahallesi’nde bir sitenin istinat duvarının çökmesiyle ilgili sitenin müteahhiti tarafından açıklama yapıldı.

Bilindiği gibi, Kuşadası’na bağlı İkiçeşmelik Mahallesi’ndeki Cenk Odabaşı’na ait 6 katlı ve 30 dairelik bir siteyi çevreleyen istinat duvarı çökmüş ve büyük tehlike yaşanmıştı. Çökme anını cep telefonuyla kaydeden Çevre sakinleri defalarca belediyeye başvurmalarına rağmen önlem alınmadığını ileri sürerek, yaşanan tehlikeye dikkat çekmişti.

 

Yaşanan olayın ardından istinat duvarı çöken sitenin müteahhiti Cenk Odabaşı açıklama yaptı. İstinat duvarının bitişikteki inşaatın hafriyat çalışması nedeniyle çöktüğünü kaydeden Cenk Odabaşı, “Sitemizi çevreleyen perde beton, alt parselde temel kazısı yapılan inşaatın hafriyat çalışması nedeniyle çökmüştür. Bu konuda ilgili inşaatın sorumluları da yaşanan olayın bundan kaynaklandığını yazılı olarak kabul etmiş ve zararımızı karşılayacakları yolunda gerekli anlaşmayı yapmıştır. Ayrıca, sitemizi çevreleyen beton perdenin bir bölümünün çökmesi sitemize ve dairelerimize hiçbir zarar vermemiştir. Bu konuda gerekli tüm araştırmalar yapılmış ve önlemler alınmıştır. Çöken duvarın yerine de süratle yenisi yapılacaktır“ dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.