İtalyan basını Didim'in tarihi yerlerini keşfetti

İtalyan basını Didim'in tarihi yerlerini keşfetti

İtalyan basını Didim'in tarihi yerlerini keşfetti

Güney Ege Kalkınma Ajansı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve özel bir seyahat acentasının ortaklaşa gerçekleştirdiği bir program kapsamında bir rehber ve sekiz basın mensubu Didim’i ziyaret ederek tarihi yerlerde çekimler gerçekleştirdi.
İtalyan basın heyetinde İtalya’nın önde gelen arkeoloji dergisi Archeo Editörü, Andreas M. Steiner, İtalyan Basın Fotoğrafçıları Ajansı AGF yetkilisi Mimmo Frassinetti, Vatikan’da yayın yapan TV2000 Muhabiri Rocco Tolve gibi etkili isimler hazır bulundu. Ayrıca Kültür ve Turizm bakanlığından İtalya’da basın sözcüsü ve tanıtım sorumlusu olarak görev yapan Silvia Barbarotta da heyetle birlikte çalışmalarda bulundu. Heyete Didim adına Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Sevinç Karataş ve DİTAB Tanıtım ve Medya Sorumlusu Kayahan Baskın eşlik etti.
Heyet Söke’ye bağlı Priene, Doğanbey ve Karina da çekimler gerçekleştirdi. Rehber Brigette Bragiotti’den bölgeyle ilgili bilgi alan heyet daha sonra Milet Antik kentini ziyaret etti. Buradaki yapıları hayranlıkla inceleyen heyet Milet’te bölgedeki insanlarla röportaj gerçekleştirdi. Son olarak Apollon Tapınağında incelemeler ve çekimler gerçekleşti. Burada Didim Belediye başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın da katılımıyla gerçekleşen çekimlerden sonra heyet Altınkum sahilini gezdi.
DİTAB Başkanı Sevinç KARATAŞ heyeti Didim’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi “Didim’in tanıtımı için ulusal ve uluslararası basını burada ağırlamak çok önemli bu anlamda GEKA ile görüşmelerimiz sonucunda gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğin Didim’e uzun vadede katkı sağlayacağından eminiz. Heyet Didim’in yanı sıra İzmir ve Denizli’de de incelemelerde bulundu. Türkiye’nin yurt dışındaki imajı açısından da çok önemli bir adım.” diye konuştu.
İtalyan heyetle Apollon tapınağında bir araya gelen Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay heyetten çalışmayla ilgili bilgi aldı. Atabay heyete; Didim’in bir turizm kenti olduğunu ve bu yöndeki zenginliklerini anlattı. 2017 yılında yapılması planlanan Vegan Festivali, Uluslararası boyuta taşınması planlanan Kutsal Yol yürüyüşü ile ilgili bilgi de veren Atabay Basın Mensuplarını ve onların aracılığıyla İtalyan halkını Didim’e davet etti. Etkinlikle ilgili memnuniyetlerini dile getiren İtalyan heyeti ise, Didim’i ve çevresini çok sevdiklerini, gösterilen ilgi ve misafirperverlikten memnun kaldıklarını söyledi ve teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.