İtfaiye Ekipleri Kadir’in Kaderini Değiştirdi

İtfaiye Ekipleri Kadir’in Kaderini Değiştirdi

İtfaiye Ekipleri Kadir’in Kaderini Değiştirdi

Aydın’da sabah erken saatlerde kundaklanan bir binada barınan evsiz bir şahıs itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Kundaklanan binada çıkan yangında mahsur kalan şahıs binanın demir parmaklıkları kesilerek kurtarıldı.
Olay sabah saatlerinde Ilıcabaşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanı içerisinde kalan eski düğün salonu ve özel bir firma tarafından kullanılan atıl çay deposunda meydana geldi. Sokaklarda barınan ve gece çok üşüyünce atıl binanın duvarında açılan delikten binaya girerek geceyi burada geçiren Kadir İlgezdi isimli şahıs sabahın erken saatlerinde binanın yandığını görünce kaçmak istedi. Her tarafı kilitli ve demir parmaklıkla kapalı olan binaya girmek için açılan deliğin olduğu kısma da aşırı duman ve alevler nedeniyle ilerleyemeyen evsiz şahıs binanın köşesindeki de demir parmaklıkların arkasında bağırıp yardım istedi. Sesle birlikte binadan dumanların yükseldiğini gören çevre sakinleri itfaiye ekiplerini arayarak yardım istedi.
Bölgeye gelen itfaiye ekipleri bir yandan yangına müdahale ederken, diğer yandan da içeride mahsur kalan evsiz Kadri İlgezdi’yi demir parmaklıkları keserek dışarı çıkardı. Ölümden dönen ve her tarafı is içinde kalmasına rağmen şahıs ambulanstaki ilk müdahalesinin ardından iyi olduğunu belirterek hastaneye gitmeyi kabul etmedi.
“Beni Öldürmek İçin Yaktılar”
Sokaklarda yaşadığını dün gece çok soğuk olduğu için binaya barınmak için duvarda açılan delikten girdiğini belirten Kadir İlgezdi, “Ben içeri girip uyuduktan sonra beni çekemeyenler beni öldürmek için binayı yaktı. Bile bile yaktılar binayı. İçeride yalnızdım. Duman kokusuna uyandım. 10 Dakika daha uyanmasam bacaya çıkıp bağırmasam gitmiştim. İtfaiyecilerden Allah Razı olsun. Demiri kesemeseydi gittiydik” diye konuştu.
Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Yangın Önleme Şube Müdürü Murat Aktaş, yangında kaçacak yeri olmadığı için binada mahsur kalan şahsı demir parmaklıkları keserek kurtardıklarını söyledi.
Polis tarafından el konulan olayla ilgili soruşturma başlatılırken, binayı kundakladığı belirtilen kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.