İtfaiye erleri görenleri şaşırtıyor

İtfaiye erleri görenleri şaşırtıyor

TOPUKLU EFE'NİN KORKUSUZ KADINLARI YANGINDAN YANGINA KOŞUYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi’nde görevli 3 bayan itfaiye eri görenleri şaşırtıyor. Güzellikleri ve becerileriyle dikkat çeken 3 bayan itfaiye eri alevlerin arasına korkusuzca dalarak insanların gözyaşlarına sevince dönüştürmenin kendilerini mutlu ettiğini söylüyorlar.  
  Şehrin gürültüsüne karışan siren sesleriyle haberdar oluruz onların yangına gittiğini. Onların işi can kurtarmaktır. Hem de kendi canlarını hiçe sayarak... Onlar, kahraman ve fedakar itfaiyecilerdir hayat kurtarmak için zamanla yarışan... Onlar, depremde enkazın altındadır hayat bulmak için... Bazen suların içinde baskınlara karşı savaşırken görürüz... Ve genelde göklere yükselen alevlerin tam ortasındadırlar... Ateşten can almak, ateşten can kurtarmak için...
  Aydın’da halkın mal ve can güvenliği içi gece gündüz mesai yapan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda erkeklerle omuz omuza canını hiçe sayarak başkalarının hayatını kurtarmak için çabalayan 3’te bayan itfaiye eri görev yapıyor. Fatma Çavuşoğlu, Burcu Tuna ve Ayşe Altuntaşoğlu erkek arkadaşlarıyla her türlü yangına gidiyor ve söndürme çalışmalarına katılıyor.  Her üç kadın itfaiyeci hayat kurtarmak ve hayata döndürmenin ne demek olduğunu çok iyi biliyor.
  İtfaiyeci Burcu Tuna işini çok sevdiğini söylüyor ve ekliyor:"Gurur verici ve önemli bir meslek yaptığımı düşünüyorum. Her iş kolay değil. Bizim işimizin de zor tarafları var. Ama üstesinden gelmesini biliyoruz. Erkek arkadaşlarımızla omuz omuza can ve mal kurtarmanın sevinici yaşıyoruz..."
  Bir diğer itfaiyeci kadın Fatma Çavuşoğlu da, insanların canlarını ve mallarını kurtarmak için bu mesleği seçtiğini belirterek;"Kadın itfaiyeci olmak gurur verici. Hayatın her alanında kadınlar olmalı. Aydın'da kadın büyükşehir belediye başkanı olmasının ayrıcalıklarını yaşıyoruz. Başkanımız Özlem Çerçioğlu'na bize gösterdiği güvenden dolayı teşekkür ediyorum" diyerek duygularını ifade ediyor.
  Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Ekiplerinde görevli üç kadın itfaiyeci, kentteki tüm yangınlarda aktif olarak söndürme faaliyetlerine katılıyor.
  Kadın itfaiyecilerden Fatma Çavuşoğlu ile Burcu Tuna Aydın Büyükşehir Belediyesi Kuşadası İtfaiyesi'nde çalışırken, Ayşe Altuntaşoğlu Davutlar İtfaiye Amirliği'nde görev yapıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.