İTHAL VEKİLLER YERLİLERİN ÖNÜNE GEÇTİ

İTHAL VEKİLLER YERLİLERİN ÖNÜNE GEÇTİ

Baydar, AK Parti'nin Aydın'ın sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar yapması gerektiğini söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Adayı Lütfi Baydar yazılı basın açıklaması ile AK Parti'nin politikalarını eleştirerek, "AKP ne yazık ki halkımıza iktidar olacaklarında ne yapacaklarını anlatmak yerine her zamanki gibi suyu bulandırmaya çalışmaktadır. Çünkü AKP Genel Merkezi artık iktidar olamayacaklarını biliyor, Aydın’da başarısız olduklarını biliyor. Bu nedenle AKP, Aydın’da mevcut vekillerinden hiçbirini tekrar aday gösteremedi hatta ithal vekiller yerlilerin önüne geçti." dedi.

AK Parti'nin Aydın'ın sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar yapması gerektiğini söyleyen Baydar, "Günlük tartışmaların yerine AKP’nin Aydın’a, çiftçilerimize, esnaflarımıza, emeklilerimize, kadınlarımıza, gençlerimize ne gibi kolaylıklar sağlayacağını, ne gibi yardımlarda bulunacaklarını açıklamalarını beklerdim. Ama AKP’nin vekil adayları her zamanki gibi yine hamasete sığınmaktalar. 

Aydın halkının ve bizlerin cevaplanmasını merakla beklediğimiz konular güncelliğini hala korumaktadır. Büyük Menderes Nehrinin ıslahını

 ne zaman bitireceksiniz? 2023 hedeflerinizin içinde- tabi artık bu hedef kaldıysa- Menderes Nehrinin ıslah çalışmalarını bitirmek var mıdır? Mazotu 1,5 TL yapacak mısınız? Mazottan ÖTV’ yi kaldıracak mısınız?  Tarım sektöründe çalışanların sosyal güvenlik primlerini 30 yaşına kadar Hazine’den karşılayacak mısınız? Teşvik edilecek tarım ürünlerini bir yıl önceden açıklayacak mısınız? Başka geliri olmayan çiftçiye, hane başına, asgari ücret düzeyinde gelir garantisi sağlayacak mısınız? Aile işletmeleri ve küçük çiftçilerin, ürünlerini doğrudan tüketicilere satmalarını sağlayacak kurumsal düzenlemeleri yapacak mısınız? Geçici tarım işçilerinin sosyal güvenliğini devlet güvencesi altına alacak mısınız? 

Ya da Esnafımıza, ödediği yıllık vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracak mısınız? Esnafın da şirketler gibi kira, araç gideri vb. iş yeri masraflarını vergiden düşebilmesini sağlayacak mısınız? Emekli olmuş ancak işine devam eden esnafa Sosyal Güvenlik Destek Primi ödemesini kaldıracak mısınız? Prim borcu olan esnafın da sağlık hizmetlerinden faydalanmasını sağlayacak mısınız? Esnafın da diğer çalışanlarla aynı sürede emekli olmasını ve aynı haklardan yararlanmasını sağlayacak mısınız?" dedi. 

AKP bu cümleleri daha okurken CHP olarak bunları gerçekleştireceklerinin sözünü verdiklerini söyleyen Baydar, "Seçim bildirgemizde bunları ve daha da fazlasını halkımıza açıkladık ve desteğimizi aldık. CHP olarak sorunları biliyor, çözüm önerilerimizi halkımıza sunuyoruz.  

CHP Genel Merkezi, Örgütleri ve Milletvekili Adaylarıyla iktidara hazırdır. Halkımızın 7 Haziran’da CHP’ye “Yaşanacak Bir Türkiye” için yetki vereceği yönündeki inancımız tamdır." dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.