İZLENEN YOL YANLIŞ

 

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimler nedeniyle Söke'de siyaset kazanı fokur fokur kaynıyordu. Yerel seçimlere 7 ay gibi kısa bir süre varken, önce iktidar olan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)'nde daha sonra da muhalefet partilerinde ilginç gelişmeler yaşandı. 2014 yerel seçimleri öncesinde partilerde yönetim kurulu değişiklikleri yaşandı ve bundan zararsız ayrılan, gördüğüm kadarıyla sadece Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) oldu. Sorunsuz bir kongre yaşandı ve CHP'yi seçime taşıyacak yönetim belirlendi. Aylardır da yönetim bazında seçim hazırlıkları yapılıyor. Rakiplerine göre seçimlere en hazır parti görüntüsü veriyorlar.

AK Parti'ye gelince!

Namık Yıldırım başkanlığındaki yönetim kurulunun görevden alınmasıyla sarsılan AK Parti'de göreve gelen Hasan Turan'ın da 3 ay gibi kısa bir sürede istifa etmesiyle AK Parti'de sıkıntılı bir döneme girilmişti. İpe, sapa gelmez gerekçelerle Namık Yıldırım başkanlığındaki yönetim kurulunun görevden alınması herkesi şaşırtmıştı. Hasan Turan'ın da gördüğü lüzum üzerine görevinden istifa etmesi AK Parti'ye kan kaybettirmişti. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen AK Parti, Av. Abdullah Yeniusta başkanlığında yeni yönetimini oluşturarak seçim hazırlıklarına başladı ve yaşanan olumsuzluklar adeta unutuldu. Yeni yönetim, yerel seçimler için çalışıyor ve yönetim kurulu değişiklikleri nedeniyle yaşanan açığı kapatmak istiyor.

Gelelim Milliyetçi Hareket Partisi'ne!

Dün MHP'de ilginç gelişmeler yaşandı. Aylardır yaşanan çekişmeler sonucunda MHP Söke İlçe Teşkilatı MHP Genel Merkezi tarafından görevden alındı. Yeni yönetim oluşuncaya kadar da MHP İlçe Binası'nın kapısına kilit vuruldu. Aydın'dan gelen parti görevlileri MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin de imzasının olduğu görevden alma yazısını MHP Söke İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu'na bizzat tebliğ ettiler.

Sorun herkes tarafından bilinmekte. Mevcut yönetim Mehmet Ali Oklay'ın belediye başkan adayı olmasını istiyordu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak ise Yusuf Keremit'in Belediye Başkan adayı olmasını istiyordu. Gerçi ortaya yol bulunmuştu. Taraflar anket sonucuna göre aday belirlenmesi yönünde anlaşmışlardı. Anketten çıkacak sonuca göre; Söke yönetiminin aday adayı Oklay ya da Uzunırmak'ın aday adayı Keremit ismiyle seçime girilecekti. Bu beklenti gerçekleşmedi ve asıl beklenen oldu ve yönetim görevden alındı.

Söke siyasetinde iki isim var ki, hakları ödenemez. Birisi Metin Mutafoğlu birisi de CHP eski İlçe Başkanı Dt. Sevim Şahin. Mutafoğlu ve Şahin görev sürelerince mensubu oldukları partilerine çok şeyler kazandırdılar. Görevlerini layıkıyle yaptılar. Dt. Sevim Şahin kendi partililerince hak etmediği davranışlara maruz kaldı. Seçim kazanmasını sağladığı kişiler tarafından çok büyük vefasızlığa uğradı. Mutafoğlu da Şahin'in uğradığı vefasızlıkla karşı karşıya kalmış oldu. Ali Uzunırmak sorunu bu şekilde çözmeye çalışmamalıydı. Zira bu nahoş görevden alma Uzunırmak'a da zarar verecektir.

AK Parti ile başlayan yönetim kurlunu görevden alma hastalığına MHP'de yakalanmış oldu. MHP seçimlere 5 ay gibi çok az zaman kala yönetim kurulu değişikliği kararını iyi hesap etmiştir herhalde. Seçimlere hazır olan bir CHP ve AK Parti'nin karşısına hazırlıksız çıkarlar ve başarısız olunursa birileri de bunun hesabın sorar herhalde.

Fazla söze gerek yok.

Siyasette herşeye hazırlıklı olmalısınız. Bakalım daha neler göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar