JALETEPE İLKÖĞRETİM OKULU'NUN 1957 MEZUNLARI,

JALETEPE İLKÖĞRETİM OKULU'NUN 1957 MEZUNLARI,

Söke’nin tarihi okulları arasında yer alan ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Söke’ye gelişinde halka seslendiği okul olmasıyla ayrı bir özelliği olan Jaletepe İlköğretim Okulu’nun 1957 yılı mezunları;


JALETEPE İLKÖĞRETİM OKULU'NUN 1957 MEZUNLARI, 50 YIL SONRA BULUŞTU
Gerçek (haber)
Söke"nin tarihi okulları arasında yer alan ve Mustafa Kemal Atatürk"ün Söke"ye gelişinde halka seslendiği okul olmasıyla ayrı bir özelliği olan Jaletepe İlköğretim Okulu"nun 1957 yılı mezunları; 50 yıl sonra arkadaşları ve öğretmenleri ile buluştu.
Jaletepe İlköğretim Okulu 1957 yılı mezunlarından Yezdan Basları, Faruk Kocaöner, Birsen Yavuz, Yıldız Eren, Yıldız Elmas ve Gülşen Çalışkan"ın bir komite oluşturarak yaptıkları uzun çalışma sonrasında Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerine dağılan sınıf arkadaşlarına ulaşıldı. Mezunların en gencinin 60, öğretmenlerinin ise 90 yaş civarında olması dikkat çekti. Buluşmanın en anlamlı tarafı sınıf öğretmeni Melahat Çetintürk ve dönemin okul müdürü İbrahim Kavasoğlu"da bu buluşmada yer almasıydı. 50 yıl sonra hasretin giderildiği, anıların tekrar canlandırıldığı mezunların buluşması Kuşadası Onura Otel"de gerçekleştirildi. 50. yıl mezuniyet buluşmasının mimarlarından Yezdan Balsarı; “Hayatta en büyük unsur vefa ve sevgi. Buradan yola çıkarak vefayı gösterebileceğimiz en önemli kişilerin bizi eğiten ve yetiştiren, hayata hazırlayan öğretmenlerimiz olduğunu düşündük. Komitedeki arkadaşlarımızla bir araya geldik, değerlendirdik ve kış aylarından bu yana çalışmalar yaptık. Okul kayıtlarından arkadaşlarımızın isimlerine ve o dönemin fotoğraflarına ulaştık. Hayatlarını kaybeden arkadaşlarımız olduğunu öğrendik. Yurt dışında olan arkadaşlarımız da var. Önümüzdeki yıllarda bu organizasyonu devam ettireceğiz. 50 yıl sonra arkadaşlarımız ve öğretmenlerimiz ile bir araya gelmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz ve yaşamaya da devam etmek istiyoruz” diye konuştu. Duygulu anların yaşandığı buluşmada sınıf öğretmeni Melahat Çetinkaya ve okul müdürü İbrahim Kavasoğlu duygularını dile getirirken; buluşmayı gerçekleştiren öğrencilerine teşekkür ettiler. Diğer taraftan 50. yıl mezuniyet buluşmasına katılanlara 50 yıl önceki öğrencilik fotoğrafları ile yapılmış, plaketler takdim edildi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.