Japonya'dan Söke'ye ateş düştü

Japonya'dan Söke'ye ateş düştü

Japonya'dan Söke'ye ateş düştü

Japonya’ya gelin giden Sökeli Sergül Serhatlı’nın 9 aylık bebeği Efsun Ryouka, hayatını kaybetti. Kıtalararası aşkın meyvesi olan minik bebek, annesinin baba ocağında toprağa verildi.
2009 yılında Sökeli Sergül Serhatlı, eğitim gördüğü Japonya’da gönlünü kaptırdığı Japon genç Yoshiki Kato ile evlenmişti. Söke’de keşkekli, davul-zurnalı tam Türk usullerine göre evlenen çift daha sonra Japonya’nın Fukuroi kentinde mutlu yaşamlarını sürdürmekteydi. Bu mutlu evliliğin meyvesi olan Efsun ise aileye sevinç olmuştu. 30 Mart 2015 tarihinde dünyaya gelen minik Efsun’a ikinci isim olarak da Japonca’da ‘serin yerde açan çiçek’ anlamına gelen ‘Ryouka’ adı da konmuştu.
Efsun Ryouka 20 Aralık günü henüz 9 aylıkken Japonya’da vefat etti. Anne Sergül Kato’nun Söke’de bulunan ailesine ve yakınlarına acı haber kor gibi düşerken; sosyal medyada takipçisi yüksek sayılarda bir bloger olan anne Sergül Kato acı haberi, blog sayfasından da duyurdu.
Aile bebekleri Efsun Ryouka’nın cenazesi ile birlikte Türkiye’ye gelirken, minik Efsun Ryouka Söke’de Yenikent Camiinde Cuma namazına müteakip son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazında Japonya’da bir telekomünikasyon şirketinde yönetici olarak çalışan baba Yoshiki Kato’da ön safta yerini aldı. Dualar ve gözyaşları arasında uğurlanan Efsun Ryouka’nın vefatı üzüntüye neden oldu. Efsun Ryouka, Söke’nin Yenikent Mahallesi sakinlerinden Şerife Gülşendil’in torunuydı.
“YOLDA ÜÇ KİŞİYİZ” DEMİŞTİ
Sökeli Anne Sergül Kato, ‘Serrose’ adıyla yer aldığı internette blog sayfasında Efsun Ryouka’nın doğumunun ardından mutluluğunu yansıtan bir yazı paylaşmıştı. Serrose (Sergül Kato)’nin ‘Yolun Neresindeyim’ adlı blog sayfasında 1 Nisan 2015 tarihinde kaleme aldığı ifadeleri şöyle: "Artık yolda 3 kişiyiz. Eğer buradaysanız ve bu satırları okuyorsanız benim yol arkadaşımsınız demektir. Kendimi bir anda Japonya’da bulduğumda başladı bu macera. Ve o günden beri kendimi yalnız hissetmemek için çıktığım bu yolda, artık hiç yalnız değilim. İyiyi, kötüyü benimle paylaşan, dualarını benden esirgemeyen, iki gün sesim çıkmasa nasılsın diyen yol Arkadaşlarım var benim. Diğer sosyal ağlarda ’takipçilerim’ var. Sayıca daha fazla olsalar da benim için bloğumu okuyanlar daha kıymetli. Çünkü buradakiler yol arkadaşı. Satırlarımı okuyan, beni anlayan, Tanıyan ve neyi neden yaptığımı bilen insanlar onlar. Bu Yüzden mutlu haberi buradan paylaşmak (ilk olarak) bana en doğru gelen şeydi. Diğer sosyal Ağlar yokken burası vardı ve buradakiler. 30 Mart 2015 tarihinde kızımız Efsun Ryouka Dünya’ya geldi. 12 saat Süren sancıların sonunda Kavuştuk. Dualarını esirgemeyen herkesten Allah bin kere Razı olsun. Bundan sonra da eksik etmeyin dualarınızı, her zaman dediğim gibi ben sizin gücünüze çok inanıyorum. Hamile olduğumu ilk öğrendiğimden beri kız olursa Efsun olsun diye niyetlenmiştik. Ben isimlerin Gücüne inanırım. Efsun inşallah Ömrü boyunca efsunlu olur, şansı, bahtı hep açık olur. Ryouka ise Yoshi’nin uzun yıllar önce kızım olursa diye seçmiş olduğu isim. ’Serin yerde açan çiçek’ anlamına geliyormuş. Güçlü, dayanıklı olur inşallah. İşte böyle. Yolun neresindeyiz hala bilinmez ama artık bu yolda 3 kişiyiz. Mutlu günümüzü paylaşan herkese çok teşekkürler. Dualarınızı ve maşallahlarınızı alalım bu tarafa”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.