Kaçak sigarayı yakalayana da yakalatana da ödül

Kaçak sigarayı yakalayana da yakalatana da ödül

Kaçak sigara ticaretinde artış devam ederken alınan önlemler de hız kesmiyor.

Ülke genelinde ortalama olarak satılan her beş sigaradan bir tanesi kaçak. Özellikle dürüst esnaf ciddi gelir kaybına uğrarken, kaçakla mücadele de herkesin payına sorumluluk düşüyor.

Yapılan düzenlemeler uyarınca,  kaçakçıları ihbar eden vatandaşa para ödülü ve yakalayan kolluk kuvvetlerine ikramiye verilecek. Örneğin; 10 bin paket kaçak sigarayı, sahibiyle yakalatan vatandaş 7 bin lira civarında ödül kazanabilecek. Polis ise yakaladığı kaçak sigaranın miktarına göre yılda 9,200 liraya varan tutarlarda ikramiye kazanabilecek.  Ayrıca 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında, sigara kaçakçılığı suçlarını işleyenlere verilen cezalar artırıldı ve tehir edilme imkânı ortadan kaldırıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ise her türlü kaçak ürün için ücretsiz bir resmi ihbar hattı olan ALO 136 servisi ile büyük bir takdir topluyor. Bu hatta gelen şikâyetler titizlikle takip ediliyor. Gerek vatandaşlar, gerekse de esnaf kaçak ile mücadelede alınan önlemlerin daha da artırılması doğrultusunda isteklerini dile getiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum