Kadın gibi giyinen erkeklere kızan Salih Dede’den ilginç eylem

Kadın gibi giyinen erkeklere kızan Salih Dede’den ilginç eylem

Kadın gibi giyinen erkeklere kızan Salih Dede’den ilginç eylem

5 yıl öncesine kadar gündelik kıyafetle dolaştığını belirten 78 yaşındaki Salih Kaşıkçı, “Kadın gibi giyinen erkeklere, erkek gibi giyinen kadınlara inat gündelik kıyafetleri terk edip 50 yıl öncesi giyilen kıyafetlere döndüm. Çarşı pazarda kimin erkek kimin kadın olduğu ayırt edilemez hale geldi. Bu kadar yozlaşma olmaz” diyerek ölünceye kadar yöresel kıyafetle dolaşma kararı aldığını söyledi.

 

Bir toplumu ayakta tutan en önemli unsurlardan birinin de kültürü olduğunu ve günümüz gençliğinin her geçen gün kültüründen uzaklaşmasını üzülerek izlediğini belirten 78 yaşındaki Salih Kaşıkçı, “Taşrada yaşıyorum. Şehre her gelişimde gençlerimizin hatta 50 yaşların üstündeki insanlarımızın dahi ciddi oranda kültürel yozlaşmaya uğradığını görüyorum. Bazen bir genç kıza ‘oğlum’ diye ya da dapdar giyinmiş saçı uzun kulağı küpeli bir erkeğe de ‘kızım’ diye hitap etme yanlışına bile düşmeye başladık” dedi.


 

“Önce kendimi değiştirdim”

 

Yaşanan sıkıntı nedeniyle kimsenin kimseye bir şey de diyemediğini ancak yeni neslin tamamen Batı kültürüne yenik düşüp kendisine ait giyinme kültürünü bile unuttuğunu gördüğünü belirten Salih Kaşıkçı, “Sandıktan eski kıyafetleri çıkarıp aynısından da terziye diktirdim. Bıyıklarımı da eskiye göre şekil verdim. Gençlere sözle anlatamadığım giyinme şeklini artık göstererek anlatmaya çalışıyorum. Bir kişinin adam mı kadın mı olduğu 100 metre ileriden belli olmalı” diyerek gençlerin cinsiyetine uygun şekilde giyinmesi gerektiğini belirtti.

 

Yaşlı şahsın tek kişilik eylemi çevredekiler tarafından yoğun ilgi görürken bazı vatandaşlar da yöresel kıyafetli Salih dede ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Salih Dede ile hatıra fotoğrafı çektiren vatandaşlardan Mustafa Özdemir, aslında yöresel kıyafetlerin daha rahat ve gösterişli olduğunu ancak günümüzde bu tür kıyafetleri bulmanın da kolay olmadığını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.