'Kadına şiddet ve erken evliliğe karşı' imza kampanyası

'Kadına şiddet ve erken evliliğe karşı' imza kampanyası

'Kadına şiddet ve erken evliliğe karşı' imza kampanyası

Aydın’ın Efeler ilçesinde Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü etkinlikleri kapsamına ‘Kadına şiddet ve erken evliliğe’ karşı imza kampanyası düzenlendi.
Efeler Turistik Parkı önünde düzenlen etkinlikte bir açıklama yapan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, 25 Kasım günü kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü olarak birleşmiş milletlerce kabul edildiğini söyledi. Özakcan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü kararın sebebi 1960 yılında diktatörlükle yönetilen Domanik Cumhuriyetinde meydana gelen üç kız kardeşin vahşice tecavüz edilerek öldürülmesi olayına dayanmaktadır. Efeler belediyemiz kent konseyi kadın meclisimizin bu etkinlikteki amacı Türkiye belediyeler birliğine katılan turuncu hareket kampanyası olarak farkındalık yaratmak, ülkemizde ve Aydın Efeler belediyesi olarak ta turuncu belediye anlayışı içinde bu kampanyaya katkı sağlamaktır” dedi.
Kadına yönelik şiddetin önlenmesinin amaçlandığını ifade eden Özakcan,” Kadına yönelik şiddet denince akla hep fiziksel müdahale geliyor. Ancak kadına karşı kötü muamele içinde insan ticareti, kölelik, cinsel istismar, küçük yaşta evlilik ve benzer konularında yaşam içinde yer aldığı görülmektedir. Dünyada her üç kadından biri ve ülkemizde ise her dört kadından biri şiddete maruz kalmaktadır. Bizler” Cennet annelerin ayağı altıdadır” diyen bir inanç ve kültürden geliyoruz. Anada bir kadındır. Buradaki ana ifadesi aynı zamanda kadın anlamını da içerir. Anamıza karşı nasıl bir şiddet uygulamıyorsak, nasıl el kalkmazsa kadına karşıda aynı anlayışı aynı duyguyu ve davranışı göstermeye ihtiyacımız var” diye konuştu.
Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülsevil Engünoğlu da, etkinlik değişik programlarla devam edeceğini ifade ederek, kadına şiddet ve erken evliliğe karşı imza kampanyası sonucu toplanan imzaları vekillere ve ilgili bakanlıklara iletileceğini belirtti.
Etkinlik alanın da, “Sevgi ver barış olsun kadın mutluluğu bulsun”, “Sevgi gücü bileğimden güçlüdür”, Sevgi olduğu sürece umut vardır”, Mutsuz bir kadın mutlu çocuklar yetiştiremez” pankartları yer aldı.
Etkinliğin amacı, kadına yönelen şiddete hayır ve şiddet uygulamış erkeklere de cezai indirimlerin kaldırılmasına yönelik bir çalışmanın başlatılmasının istendiği kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.