KADINLAR BİRLİK, DAYANIŞMA

KADINLAR BİRLİK, DAYANIŞMA

KADINLAR BİRLİK, DAYANIŞMA VE MÜCADELE İÇİN YÜRÜDÜ


█ Gerçek Gazetesi
Levent TUNCER
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Söke"de kadınlar birlik, dayanışma ve mücadele için yürüdü.
Söke Belediyesi"nin katkılarıyla, Söke Kadın Platformu tarafından düzenlenen basın açıklaması ve yürüyüş etkinliğine Söke Kadın Meclisi üyeleri, siyasi ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. CHP Söke Belediye Başkan Adayı Süleyman Toyran, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Akkaya ile birlikte birçok erkek de kadınların yürüyüşüne destek verdi.
Cumhuriyet Meydanı"nda gerçekleşen kitlesel basın açıklamasında; “Bir yıl içerisinde bu ülkenin farklı yerlerinde 214 kadın öldürdü, 167 kadın tecavüze uğradı, 241 kadına şiddet uyguladı. Bir o kadar çocuk istismara uğradı. Yerler, failler farklı olsa da şiddet uygulayan erkeklerin konuştukları ortak dil erkek egemenliğinin diliydi. Bu dil ölümün, yok etmenin, aşağılamanın dilidir. Biz kadınlar ise yüzyıllardır eril karanlığa karşı yaşamı savunduk. Özgürlükler ve barış için mücadele ettik. Bugün kadın kıyımına dönüşen erkek şiddetine karşı susmuyoruz. Kadınların bedenleri üzerindeki denetimini arttıran erkek egemenliğine itirazımız var. Biz kadınlar; Kadınların çalışma yaşamından dışlandığı, düşük ücretle ve kölece koşullarda kayıt dışı çalışmaya mahkûm edildiği, namus, töre adı altında şiddete uğrayıp, öldürüldüğü, savaşın sonuçlarının kadınlara acı ve gözyaşı olarak yansıdığı koşulların ortadan kalkması ve kadınlara Güvenceli İş, Güvenli Yaşam sağlanmasını istiyoruz. Kadınların kadın olmaktan kaynaklı yaşadığı sorunlara karşı bir araya gelinen, 8 Mart"ın tüm kadınlar için resmi tatil ilan edilmesini istiyoruz” denildi.
Yapılan açıklamanın ardından Dere, İstasyon, Kubilay ve Aydın Caddeleri güzergahından yürüyüş gerçekleştirilirken; yürüyüş Cumhuriyet Meydanı"nda son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.