Kadınlar Gününde sokak ortasında kadına şiddet!

Kadınlar Gününde sokak ortasında kadına şiddet!

Kadınlar Gününde sokak ortasında kadına şiddet!


█GerçekGazetesi
Aydın"da Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında habersiz olarak sahneye konan sokak tiyatrosunda sergilenen kadına şiddet manzaraları panik dolu anların yaşanmasına neden oldu.
Aydın Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliğinde yapılan 8 Mart Kadınlar Günü etkinliğinde kadına yönelik şiddet sokak tiyatrosuyla protesto edildi. Aydın"daki etkinlikler Atatürk Anıtı"na çelenk sunulmasıyla başladı. Kutlamalara Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Türkan Selek, CHP Kadın Kolları İl Başkanı Saadet Kavasgil, MHP Kadın Kolları İl Başkanı Serap Canbazoğlu ile birlikte kadın sivil toplum kurulusu temsilcileri katıldı.
ÇIĞLIKLAR BİN ANDA SOKAĞI KAPLADI
Törenin ardından Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu öncülüğünde Sevgi Yolu"nu yürüyen kadınlar, kadına şiddeti hazırladıkları dövizler ve sloganlarla protesto etti. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Türkan Selek, grup adına hazırlanan ortak basın açıklamasını okurken bir anda çığlıklar yükselmeye başladı. Grubun ters istikametine çevrilen kameralar, darp edilen üç kadın ve bir çocuğu kaydetti. Çevredekilerden habersiz olarak sahneye konan “Kadına Yönelik Şiddete Hayır” konulu sokak tiyatrosunu gerçek sanan bazı vatandaşlar, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Yaşananların sadece bir oyun olduğunun anlaşılmasının ardından etkinlik normal seyrinde devam etti. Kadınların kocalarından gördüğü şiddetin anlatıldığı sokak tiyatrosunda kadın oyuncular attıkları çığlıklar ve yüzlerindeki makyajla gerçeğini aratmayan görüntüler sergiledi.
Sokak tiyatrosundan sonra basın açıklaması yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Türkan Selek, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü"nün kadınların haklarını, taleplerini meydanlarda dile getirdiği bir gün olarak kutlandığını belirterek, “Günümüzden 156 yıl önce New York"ta kadın tekstil işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi için başlattıkları grev vahşice bastırıldı. Çoğu kadın yüzden fazla emekçi katledildi. Bu olay işçi kadınların sömürüye karşı ilk büyük eylemi olarak tarihe geçti. 156 yılda değişmeyen tek şey kadının yok sayılan insan hakları oldu. biz kadınlar eşit haklar mücadelesini yükseltmek, Cumhuriyetimizle kazandığımız haklarımızı korumak, kazanımlarımızı arttırmak, kadın ve kadın haklarına duyarlı erkeklerle birlikte şiddete "dur" demek, Dünya kadın hareketinin simgesi olan 8 martları bayram olarak yaşabilmek için buradayız” dedi.
ÇERÇİOĞLU KADIN MİLLETVEKİLLERİNE SESLENDİ
Sevgi Yolu"ndaki basın açıklamasının ardından kadınlar Aydın Belediye hizmet binasında sergi açılışına katıldı. Serginin açılışında Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 8 Mart"ın kutlandığı günde bir kadının daha şiddete kurban gittiğini kaydederek, şunları söyledi: “8 Mart dünyada kadının ekonomik hayattaki yerinin yükseltilmesi için kutlanır. Günümüzde maalesef 8 Mart kadının şiddete uğramasının protesto edildiği gündür. Maalesef git gide ülkemizde bu oranlar yükselmektedir. Buradan Aydın"dan sesleniyorum. Derhal parlamentoda özellikle kadın milletvekilleri bira araya gelerek iktidarıyla muhalefetiyle kadın cinayetlerine dur denmesi gerekiyor”
Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve beraberindekiler, açılış kurdelesini kestikten sonra beraberindeki kadınlarla birlikte sergiyi gezdi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.