Kadınlara destek çağrısı

Kadınlara destek çağrısı

Söke Kadın Meclisinden kadınlara destek çağrısı

█ Gerçek Gazetesi
Levent TUNCER
Türkiye"de 1934 yılında Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 78. yıldönümü yurt genelinde olduğu gibi Söke'de de çeşitli kutlanıyor.
Söke Kadın Meclisi, Kadına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı"na çelenk sunumu gerçekleştirdi. Söke Kadın Meclisi ile birlikte Atatürk Anıtına Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) de çelenk sunarken; törene CHP İlçe Başkanı Av. Osman Ünsal ve MHP İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu da katılarak kadınlara destek verdi.
Törende Söke Kadın Meclisi adına açıklamayı Kadın Meclisi üyesi Zeliha Metin yaptı. Kadının özellikle siyasetteki yerini ile verdiği çarpıcı rakamlarla belirten Zeliha Metin, 1935"ten 2009 yılına kadar 74 yılda meclisi 8 bin 794 erkeğin girdiğini, ancak 74 yılda sadece 236 kadının yer alabildiğini söyledi. Kadınların rollerini sorgulamak, detayların farkında olması, bilinç oluşturmak ve farkındalık yaratmak zorunda olduğunu belirten Zeliha Metin; “1934"edeki hayat bilgisi kitaplarında kız öğrenci erkek öğrenci ile laboratuvarda, 2000"li yılların hayat bilgisi kitaplarında erkek çocuk babasıyla tamirat yapıyor, kız çocuk ise annesiyle çamaşır asıyor. Söke"de 8 muhtarlık var ama kadın muhtarımız yok. İl Genel Meclislerinde kadınların temsil oranı sadece yüzde 1,5. Sadece siyaset değil kadınları n iş dünyası içindeki yerini de sorgulamalıyız. Kadınlar ekonomik özgürlüklerini eline almalı. Ekonomik özgürlüğü olmayan kadın maalesef siyasette yapamıyor” dedi.
Her alanda eşit haklar istediklerini bir kez daha dile getiren Zeliha Metin; “Demokrasiden yana, çağdaşlaşmadan yana, Cumhuriyet değerlerinin yanında olan herkesi bu mücadelede kadınlara destek vermeye çağırıyoruz” dedi.
Törende Söke ADD Gençlik Kolları Başkanı Ayşe Karbuz"da söz alarak, kadının Türkiye"deki yeri ile ilgili açıklamalarda bulundu.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.