Kahraman komşu yaşlı çifti ölümden kurtardı

Kahraman komşu yaşlı çifti ölümden kurtardı

Kahraman komşu yaşlı çifti ölümden kurtardı

Aydın’da sobadan sızan karbonmoniksit gazından zehirlenen yaşlı çifti süpürge sapıyla kapılarını açarak ölümden kurtaran kahraman komşu, bir de insanlık dersi vererek yaşlı çiftin ‘Yeşim’ adlı muhabbet kuşlarını da duman kaplı odadan balkona çıkararak yaşama tutunmasını sağladı.
Herkese insanlık dersi verecek olay, Nazilli ilçesi Yeni Mahalle 22/1 sokakta meydana geldi.
Akşam saatlerinde evlerinde saatlerinde kömür sobasını yakan Bekir ve Ayşe Adıbelli çifti, belli bir süre sonra uykuyu daldı. Bu sırada dedesi ve ananesine ziyarete gelen torunları Çağla Adıbelli kapıyı çalmasına rağmen açan olmadı. Kapıdan is kokusu gelmesi üzerine panikleyen genç kız durumu hemen üst komşuları Osman Çal’a bildirdi. Kahraman komşu Osman Çal hemen eline süpürge sapı alarak önce kapının arkasında anahtarı düşürtürdü. Ardından da kapının koluna vurarak kapıyı açmayı başardı. Ardından duman kaplı eve giren kahraman komşu, yaşlı çiftin bulunduğu odaya ulaşarak hemen camları açmayı başardı. Ardından yerde baygın halde yatan yaşlı çifte kolonya ile müdahalede bulunan kahraman komşu, nefes almakta güçlük çeken çifte suni teneffüs yaptı. O an içerideki kuşun bağırma seslerini duyan komşu Çal, ‘Yeşim’ adındaki muhabbet kuşunu da hemen balkona çıkararak kuşun temiz hava almasını sağladı. Ardından polis ekiplerine ve 112 Acil yardım ekiplerine haber veren kahraman komşu Çal, yaptığı bu kahraman davranışlarıyla herkese insanlık dersi verdi. Yaşlı çift, olay yerine gelen 112 Acil Yardım ekiplerince Nazilli Devlet Hastanesine kaldırılırken, sobadan çıkan gazdan dolayı yaşlı çiftin karbonmonoksitten zehirlendiği bildirildi. Yaşlı çiftten Bekir Adıbelli bir günlük gözetiminin ardından taburcu edilirken, eşi Ayşe Adıbelli ise Nazilli Devlet Hastanesinden Adnan Menderes Üniverisine sevk edildi. Yoğun bakımda durumu normale döndüğü öğrenilen yaşlı kadının da hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi. Olayın ardından kahraman komşu Osman Çal, yaşlı çifti hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.
“5 DAKİKA DAHA GEÇ KALINSAYDI ÖLEBİLİRLERDİ”
Olayın ardından sağlıkçıların ve polis ekiplerinin kendisini tebrik ettiğini ve eve 5 dakika daha geç girilse şuan yaşlı çiftin hayatta olmayabileceğini söyleyen olayın kahramanı komşu Osman Çal, olayı şöyle anlattı; “İşten yeni geldiğim için uyuyordum. Torunları bana gelerek ‘dedemlere ulaşamıyorum ve kapılarından is kokusu geliyor’ dedi. Koşarak evlerine indik ve kapıyı çaldık. İs kokusunu duyunca bir şeyler yapmam gerektiğini düşündüm. Çünkü içeride iki can vardı. Kenarda duran süpürge sapıyla kapıya vurarak arkadaki anahtarı düşürttürdüm. Ardından süpürge sapıyla kapı koluna vurarak ta kapıyı açmayı başardım. İçeriye girdiğimde ikisi de baygın halde çekyatın üzerinde yatıyorlardı. Bekir abi biraz daha kendiydi fakat karbonmonoksitin etkisiyle hareket edemiyordu. Ayşe abla ise tamamen baygındı ve hareketsizdi. Odayı zaten duman kaplamıştı. Hemen camları açtım ve ardından hem kolonya ile hem de suni teneffüsle hem Ayşe ablaya hem de Bekir abiye müdahale ettim. Bekir ağabeyi kaldırmaya çalıştım fakat kaldıramadım. Ardından hemen polis ekiplerine ve Acil yardıma arayarak yardım istedim. Biraz daha geç kalınsa Allah göstermesin hayatta olmayabilirdi. Hala olayın şokundayım. Allah’ım Bekir ağabeyimle Ayşe teyzemi korudu” dedi.
“KUŞU DA ALLAH YARATTI”
Duman ve is kaplı odada yaşlı çifte müdahalede bulunduğu sırada ‘Yeşim’ adlı muhabbet kuşunun ötmesiyle kendisini fark ettiğini ifade eden kahraman komşu Osman Çal, “O an zaten çok panik halindeydim. Bekir ağabeyim ile Ayşe teyzeme müdahalede bulunurken bir kuş sesi duydum. Dumandan etkilendiği çok belliydi. Kuş ta sersem gibiydi. O an Allah’ımın yarattığı o canı da kurtarmanın bir insani ve vicdani görev olduğunu fark ettim. Hemen kuşu odadan çıkararak balkona götürdüm. Orada belli bir süre temiz hava almasını sağladım. Allah’ıma şükür olsun ki kuşu da kurtardım. O an çok mutlu oldum. Belki biraz daha karbonmonoksit gazı alsa ölebilirdi” diye konuştu.
“CANIMIZI KOMŞUMUZA BORÇLUYUZ”
Yaşanan olayın ardından hastanede konuşan ve canlarını komşuları Osman Çal’a borçlu olduklarını ifade eden yaşlı çiftten Bekir Adıbelli, “Kömür sobasını yakmıştık. İçerisine kömür de koymadık. Meşe odunu atmıştım. Torunum gelecekti onu bekliyordum. Biranda içim geçmiş. Ardından soba dumanı içeri tepmiş ve odayı is kaplamış. Gözümü açtığımda 112 Acil yardım ekipleri vardı. Allah korudu. Komşumdan Allah razı olsun. Hayatımızı ona borçluyuz. Belki biraz daha geç müdahale edilse hayatta olmayabilirdik” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.