Kaleden kaleye gol yemenin acısını Sökespor’da yaşamıştı!

Kaleden kaleye gol yemenin acısını Sökespor’da yaşamıştı!

Kaleden kaleye gol yemenin acısını Sökespor’da yaşamıştı!

Necati Maldar
Gerçek Gazetesi
19 Nisan 1992 Pazar günü Söke  Şehir Stadında oynanan Sökespor-İnegöl ikinci lig karşılaşmasında da İnegöl kalecisi Hikmet’in uzun degajı da gol olmuştu. 
Sivaspor Kalecisi Petkoviç’in Ankaragücü maçında kaleden kaleye attığı gol Türkiyenin spor  kamuoyunda gündemindeki yerini  korurken aynı duyguları Sökespor’da İkinci ligde  yaşamıştı. Pazar günü oynanan  maç sonrası 1992 yılında yenilen talihsiz golü hatırlayan  Sökespor camiası, ”O golü hafızamızdan bir türlü çıkaramıyoruz” demekteler. 
İnegöl kalecisi Hikmet’in maçın henüz 5. dakikasında yaptığı uzun degaj Sökespor’un kalesini koruyan Amerikalı lakaplı kaleci Hüseyin’in üzerinden aşarak İnegöl golü olarak Sökespor ağlarına gitmiş, ancak o karşılaşmayı Sökespor 3-1 kazanmayı başarmıştı. 
O günkü maçı dün gibi hatırladığını ve o maçla ilgili gazete  küpürlerini tam 16 yıldır sakladığını söyleyen Sökespor camiasının önde gelen isimlerinden Eşref Özdemir, ”Sökesporumuzun kalecisi Hüseyin bize Fenerbahçe PAF takımından  gelmişti. Kulağına  taktığı küpesi  ile ikinci ligde ayrı bir ekol olmuştu. O gün İnegöl  kalecisi Hikmet’in yaptığı degaj da top biraz da rüzgarın azizliğine uğrayan Hüseyin’in önce ceza sahası dışında yere ardından üzerinden aşarak filelere gitmişti. Yediği şok golün etkisini atan  Hüseyin maçın ikinci yarısında İnegölspor’lu Saffeti’in penaltısını kurtararak kendini  affettirmişti. Ancak Türk Futbol Tarihinde ender yaşanan bu talihsiz golü hiçbir zaman  unutamadık. Gerek Kaleci Serkan Kırıntılı gerekse Ankaragücü taraftarları da bizim gibi o  golü unutamayacaklarına inanıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.