Kalp hastası Aylin diken üstünde yaşıyor

Kalp hastası Aylin diken üstünde yaşıyor

Kalp hastası Aylin diken üstünde yaşıyor

Aydın’da 17 yaşındaki Aylin Kütükçü’nün doğuştan rahatsız olan kalbi yerine takılan yapay kalp vücuduna uyum sağlamayınca hayatı kabusa döndü. Ameliyat masraflarını ödeyecek durumlarının olmadığını söyleyen anne Sebahat Kütükçü, hayırseverlerden yardım istedi.
Kızının en son 8 ay önce kalp krizi geçirdiği söyleyen Sebahat Kütükçü, "Diken üstünde yaşıyoruz. Geçen sene takılan yapay kalp uyum sağlamadı, her an kalp krizi geçirecek korkusu yaşamak çok zor. Kızıma bir şey olacak diye korkuyorum. İstanbul’da bir hastanede uyumlu bir kalp bulundu ancak 5 bin lira ameliyat masrafı var ve bunu karşılayacak maddi durumumuz yok. Hayırseverlerden ve yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.
’3 KARDEŞTEN BİRİ ENGELLİ, BİRİ KALP HASTASI’
Çocuklarından birinin engelli olduğunu söyleyen anne Kütükçü "Eşimden ayrıyım. 3 çocuğumla birlikte yaşam mücadelesi veriyoruz. Aylin kalbinde 4 delikle 6 aylık iken dünyaya geldi. Bu yaşına kadar iki kez kalp krizi geçirerek 8 defa anjiyo, 2 kez de bypass ameliyatı yapıldı ve kalp kapakçığı değiştirilerek kalbine stent takıldı. Ameliyatlar sonunda kalp yetmezliği meydana geldi. Maddi durumumuz el vermediği için geçen sene toplanan yardımlarla yapay kalp takıldı ancak çok geçmeden sevincimiz kursağımızda kaldı. Yeni takılan yapay kalbin Aylin’in vücuduna uyum sağlamadığını 8 ay önce geçirdiği kalp krizi sonucunda öğrendik. Şimdi kızıma bir şey olur diye çok korkuyorum, diken üstünde yaşıyoruz" dedi.
’KALBİM YETMEZ KORKUSUYLA EVDEN ÇIKAMIYORUM’
Her saniye ölüm tehdidi altında yaşamanın çok zor olduğunu söyleyen 17 yaşındaki Aylin de, "Hayatım hastane ile ev arasında geçti. Şu an dışarı çıkmak bile benim için çok tehlikeli. Annem bir an olsun yanımdan ayrılmıyor. Ben de herkes gibi yaşamak istiyorum ama kalbim buna müsaade etmiyor" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.