Kalp sağlığına dikkat çekmek için pedal çevirdiler

Kalp sağlığına dikkat çekmek için pedal çevirdiler

Kalp sağlığına dikkat çekmek için pedal çevirdiler

Nazilli’de hem hafta sonunu değerlendirmek hem de kalp sağlığına dikkat çekmek için pedal çeviren bisiklet ve doğa sporları kulübü üyelerine ilçe halkından da destek geldi. Yaklaşık 15 kilometre pedal çeviren bisikletliler ilçe caddelerinde zil çalarak sağlıklı kalp için vatandaşları bisiklet sporuna davet ettiler.


 

Sosyal medyadan davet ettikleri bisiklet severleri etkinlik için davet eden grup Nazilli Belediye Meydanında buluştu. Öğretmen, doktor, mühendis, ev hanımı, öğrencilerden oluşan yaklaşık 70 kişilik gruba önce etkinlik hakkında bilgi veren kulüp yöneticilerinden Bahtiyar Türk, “Amacımız, Nazilli’de de bisiklet kullanımının yaygın olduğunu duyurmak ve trafikte farkındalık yaratmaktır. Bununla birlikte Kalp-damar sağlığına dikkat çekerek toplumu sağlıklı yaşam tarzlarına yönlendirmeyi amaçlayan Türk Kardiyoloji Derneği’ne de destek vermek istedik. 7’den 77’ye herkesin sağlıklı yaşamasını sağlamak için özellikle biz bisiklet kulübü olarak buna dikkat çekmek istiyoruz. Amacımız, bisiklet binerek belediyelere de mesaj vermek ve bisiklet yolları yapmalarını sağlamaktır. Trafikte bisikletliler için yolların yapılmasını istiyoruz” dedi.


 

Bisikletli grup konuşmaların ardından belediye meydanından başlattıkları bisiklet turlarını Atatürk Bulvarı-Şehir Stadyumu, Ordu Caddesi ve son nokta olarak İsabeyli Mahallesinden dönüş yaparak tekrar belediye meydanında turlarını tamamladılar. sağlıklı bir kalp dileğiyle sürüşleri boyunca bisikletlerindeki zilleri çalan gruba vatandaşlar da alkış tutarak destek verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.