Kamu Hastaneler Birliği Aydın'daki eksikleri gideremedi

Kamu Hastaneler Birliği Aydın'daki eksikleri gideremedi

Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Metin Aydın, Kamu Hastane Birliği’nin Aydın’ın sağlık alanındaki eksiklerini gideremediğini belirtti.

Aydın Tabip Odası Yönetim Kurulu, düzenlediği basın toplantısıyla Kamu Hastaneleri Birliklerinin kurulmasının ardından Türkiye geneli ve Aydın’da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.
Kamu Hastane Birlikleri ile beraber Aydın ili genelindeki sağlık hizmetleri alt yapısında var olan eksikliklerin giderilemediğini savunan Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Metin Aydın, “Aydın ilinin genelinde ama özellikle merkezdeki kamu hastanelerinin fiziki koşullarında iyileştirmeler yapılmamış, tıbbı donanım, kişi başı düşen yatak sayısı ve toplam hasta yatağı sayıları arttırılmamıştır.
Yıllardır gündemde olan ama son zamanlarda unutulan Aydın ili merkezindeki ‘800 yataklı şehir hastanesi’ ihtiyacı masal olmuştur. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Aydın ilinde de acil servislere hasta müracaatları çok fazladır. Aydın ilindeki acillerin alt yapısı bu hasta müracaatları kaldıracak fiziki mekan, donanım ve yeterlilikte değil. Aydın da acillerde şu anda genelde düşük yoğunluklu bazen yüksek yoğunluklu savaş veya olağan üstü durum hekimlik hizmetleri verilmekte” dedi.
“ŞİDDET SIRADANLAŞTI”
Ülke genelinde olduğu gibi Aydın’daki sağlık kurumlarında da şiddetin sıradanlaştığını, güvenlik hizmetlerinin şiddeti caydırmak yerine şiddeti çeken bir unsur haline geldiğini savunan Dr. Aydın, “Bazı ilçe hastanelerinde hiç güvenlik hizmetlerinin olmaması ise kabul edilebilir bir durum değildir. Çocuk ve Kadın Doğum Hastanesinde ‘çocuk yoğun bakım’ ihtiyacı, ‘yeni doğan yoğun bakım’ yatak sayısındaki artış ihtiyacı giderilememiştir. Aydın ilinde yeterli sayıda Uzman ve Pratisyen hekim sayısı olmasına rağmen, dengesiz hekim dağılımından ve hekimlerin hekimlik dışı görevlerde çalıştırılmalarından dolayı pek çok hekime haksız geçici görevlendirmeler çıkmakta bu ise çalışan verimliliğinde azalmalara, hasta mağduriyetleri sebep olmaktadır” diye konuştu.
“KAMU HASTANELERİNİN MERKEZ VE CİHAZ AÇIĞI VAR”
Aydın genelindeki kamu hastanelerinin merkez ve cihaz açığı olduğunu iddia eden Aydın, şözlerini şöyle tamamladı: “Aydın ilinde kamuda ciddi şekilde hemodiyaliz merkezi ve cihazı, yanık merkezi ile yaşlı hasta ve bakım merkezleri ihtiyacı vardır. Biz sağlık çalışanları hastalarımıza en iyi koşullarda, kalitede sağlık hizmeti vermek isteriz. Hastalara sunulan sağlık hizmetlerinin önündeki hiç bir engeli kabul etmemiz, sineye çekmemiz mümkün değildir. Fakat Sağlıkta Dönüşümle her işlem kar etmeye endekslendiği için sağlık hizmetlerinde kullanılan tıbbi malzeme ve gereçlerin kalitesi tamamen göz ardı edilmiştir. Bu ise biz sağlık çalışanların nitelikli hizmet vermesini zorlaştırmakta, ciddi tıbbi komplikasyonlara sebep olabilmekte, maddi ve can kayıplarına sebep olabilmektedir”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.