Kamuoyu adına açıklama bekliyoruz...

Kamuoyu adına açıklama bekliyoruz...

Söke’nin en yetkili kişisi Söke Kaymakamı susmayı tercih edyor.

Durmuş TUNA / Gerçek Gazetesi
Söke’de pkk sempatizanı öğretmen olduğu ve öğrencilerin beyinlerinin yıkanmaya çalışıldığı yönündeki haberimizin düzmece bir raporla kapatılmaya çalışıldığı konusunda Söke’nin en yetkili kişisi Söke Kaymakamı susmayı tercih edyor.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yönde yeniden soruşturma başlatılmıştı. Göstermelik ve düzmece raporla olayın örtbas edilmesine Milli Eğitim Bakanlığı müsaade etmedi ama konu hakkında ne gibi bir gelişme yaşanıyor, ne gibi adımlar atıldı ve ne gibi bir sonuç elde edildi bilemiyoruz. Çünkü, Söke’nin en yetkili mülki amiri konumundaki Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu hiç bir açıklama yapmıyor ve kamuoyunu bilgilendirmiyor.
Konu hakkında 28/09/2016 tarihinde telefonla hem Söke İlçe Milli Eğitim Müdürülüğü’nü hem de Söke Kaymakamlığını arayıp, görüşmeye çalışmıştık ama bu girişimimiz kabul görmemişti. Kaymakam Kurtbeyoğlu sekreterya aracılığıyla gerekirse bize dönüş yapacağını belirtmişti ama bu söz henüz gerçekleşmedi. Bu sözün üzerinden 100 gün geçti. 100 gündür Söke Kaymakamından ses seda çıkmıyor. 
Milli Eğitim Bakanlığı; “Söke'deki terör sempatizanı öğretmenler!” haberimize karşılık hazırlanan göstermelik soruşturmayı kabul etmemiş ve düzmece raporu çöpe atmıştı. Gerçek Gazetesi olarak bizim ve okul yöneticilerinin ve de öğrencilerin de ifadelerine başvurulan yeni ve de kapsamlı bir soruşturma başlatılmıştı. Bu konuda İçişleri Bakanlığına da bilgi vermiştik. Ankara’nın hassasiyetine rağmen, soruşturmayı yürüten ve ifadeleri alan Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri nasıl bir rapor hazırladılar bilmek istiyoruz! 
Söke Emniyet Müdürlüğü’nden görüş alınmadan hazırlanan düzmece rapor ile ilgili Aydın’da ne gibi adımlar atıldı?
Söke Emniyet Müdürlüğü ekiplerince; Söke Otogarında operasyon yapılmış ve PKK'nın dağ kadrosuna katılmak üzere olan öğrenciler ailelerine teslim edilmişti. Bir de tutuklama yaşanmıştı. 
Buna rağmen yani Söke Emniyet Müdürlüğü’nün kayıtlarındaki gerçeği yalanlamak nasıl bir yaklaşımdır?
Bu örtbas etme girişimi Söke’deki PKK’cı mı yoksa FETÖ’cü zihniyetin işi midir?
İhanet derecesindeki bu rapora kimler imza atmıştır? Düzmece rapor hazırlanan soruşturmayı kim yönetti? Düzmece rapor Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlandığı doğru mudur? Düzmece raporda dün FETÖ/PDY kapsamında tutuklanarak Söke Cezaev’ne konulan Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın’ın imzasının bulunduğu gerçek midir? İddia doğru ise; ilgili kişiler hakkında Söke Kaymakamlığı soruşturma başlatmış mıdır?
Kamuoyu adına açıklama bekliyoruz...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.