KAMUOYUNA DUYURULUR

KAMUOYUNA DUYURULUR

Bir yanlışa imza atmışsak, çekinmeden özür dilemesini de hatamızı düzeltmesini de biliriz.

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) davasından aranan Şahin İlgi ile ilgili geçtiğimiz cumartesi günü yaptığımız haberin, AK Parti Söke İlçe yönetimince yalanlanmaya çalışılması sonucunda bazı hoş olmayan gelişmeler yaşanmıştır. 
Haberimiz yalanlanmaya çalışıldığı gibi, hak etmediğimiz şekilde FETÖ’cü suçlamasıyla karşı karşıya bırakılmaya çalışıldık. Saldırıları püskürtmeyi başardık ama yine de bizim dışımızda gelişen istemediğimiz algılar toplumda oluştuğunu da üzülerek gördük. 
Haberimiz doğruydu ve bunu da belgelerle ispatladık. İddiayı ortaya atanlar, haberde ismi geçen Söke eski Kaymakamı Mehmet Demirezer’in de haberdeki olayı doğrulamasıyla kendileri mahçup oldular. Ayrıca; Gerçek Gazetesi olarak, 6 yıldır Fethullah Gülen Cemaatine yönelik yayınlarımız ortadadır. Bu yayınlarımızdan birinde, “Fethullah beslemesi ve kırıntısı savcılar” şeklinde bir ifade kullanmamız nedeniyle de gazetemiz başyazarı Durmuş Tuna ve gazetemiz yazarlarından eski Sağlık Bakanlarından Rifat Serdaroğlu yargılanmıştır.
Tüm bu yaşananlar; Devlet kayıtlarında, arşivlerimizde ve okuyucularımızın hafızalarındadır. Bu gelişmeler ışığında, bizi FETÖ’yü destekliyormuşuz ve kasıtlı olarak yanlış bilgi vererek aranan kişinin kaçmasına yardımcı olmuşuz gibi kamuoyuna lanse etmek kimseye bir şey kazandırmayacağı gibi, bize de hiç bir şekilde zarar vermez. Bizi bilen biliyor ve bu konudaki dik duruşumuzu dün olduğu gibi bundan sonra da  sürdüreceğiz. Terör örgütü haline dönüşen ve vatanımıza, milletimize karşı tehlike unsuru olan paralel yapıya karşı her zamankinden daha fazla mücadele vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. 
Özellikle cumartesi günü ve öncesindeki yayınlarımızın bazı çevrelerce art niyetli bir şekilde kullanılmaya çalışıldığını görmekteyiz. Toplumda değişik algılar yaratılmaya çalışılmakta ve Söke İlçe Kaymakamlığı, Söke Cumhuriyet Başsavcılığı, Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü ile karşı karşıya bırakılmaya çalışılmaktayız. Görülen FETÖ davasında, yayın kuruluşu ve bireysel olarak ilgili ve yetkili mercilere bilgi desteği vermekteyiz. Bunu da gerek yayınlarımızda gerekse beyanlarımızda gizleme gereği duymuyoruz. Bu Devlet Kurumlarımızın, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz tarihinden itibaren özveriyle çalışmalarını görüyor ve yayınlarımızda da belirtiyoruz. Başta Söke Cumhuriyet Başsavcılığının taktire şayan çalışmaları da ortadadır. Söke İlçe Kaymakamlığının yönetiminde, FETÖ’ye yönelik baskınlar, aramalar ve gözaltılar titiz bir şekilde yapılmaktadır. Her ne kadar, oluşumun başı konumundaki Şahin İlgi isimli kişi yakalanamamış olsa da bu konuda da yoğun çalışma sürdürülmektedir. Bu kişinin kaçmasının önlenmesi için bir işadamınin Söke Kaymakamlığına yaptığı ihbar neticesinde gerekli adımlar atılmış ve evine baskınlar yapılmıştır. Bunu da daha önceki yayınlarımızda belirttik. Hem işadamı hem de Söke Kaymakamlığı üzerine düşeni yapmış olmasına rağmen, AK Parti içerisindeki bazı siyasilerce farklı algılar yaratılmaya çalışılmıştır. Biz de dahil olmak üzere, işadamı ve Söke Kaymakamı karşı karşıya getirilmeye çalışılmıştır. 
Söke Kaymakamlığının; vatandaşlık görevini yerine getiren işadamını deşifre ettiği havası estirilerek sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yapılmıştır. Gerçek Gazetesi olarak biz de bu siyasilerin paylaşımlarına inanıp, alet olduk ve Söke Kaymakamlığını haksız yere eleştirdik. Ancak, Söke Kaymakamlığı böyle bir girişimlerinin olmadığını samimi bir şekilde belirtmiştir. Yaptığımız araştırma neticesinde, Söke Kaymakamlığının işadamını deşifre etme gibi bir durumunun olmadığını da gördük. Art niyetli ve bizi karşı karşıya getirmeye çalışan kişilerin sosyal medya paylaşımlarına inanarak yaptığımız haber nedeniyle Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu’ndan özür dileriz.

Bazı çevrelerin bu paylaşımımız üzerine de yanlış algılar yaratmaya, yorumlar yapmaya çalışılabileceğinden yola çıkarak, kimseden çekincemiz ve korkumuz olmadığını belirtmek isteriz. Bu nedenle de Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu'nun yasal haklarını kullanma gibi bir düşüncesini saygıyla ve anlayışla karşılarız. Neticede, kendisine ait olmadığını belirttiğ bir konuda zan altında kalmıştır. Doğru bildiğimiz yolda değil, doğrular ışığında gazetecilik görevimizi yerine getirmek için çalışıyoruz. Bu bağlamda da bir yanlışa imza atmışsak, çekinmeden özür dilemesini de hatamızı düzeltmesini de biliriz.
Kamuoyuna duyurulur...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.