KARACASU MERKEZ CAMİ RESTORE EDİLECEK

KARACASU MERKEZ CAMİ RESTORE EDİLECEK

"3 ASIRLIK TARİHİ CAMİ ASLINA UYGUN RESTORE EDİLECEK"

Aydın Karacasu ilçesi'nde bulunan 3 asırlık tarihi Merkez Cami'nin restorasyonu için çalışmalara başlandı. Tarihi Camide incelemelerde bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın'daki tüm kültürel mirasın aslına uygun restore edilmesi için çalışmalar yaptığını söyledi.
Anıtlar Kurulu tarafından koruma altında olması nedeniyle öncelikle tadilat projesinin hazırlanacağını kaydeden Erdem, tamamen el emeği ile yapılan ve önemli bir kültür mirası olan caminin Aydın'daki en eski eserlerden biri olduğunu söyledi. Erdem "Caminin restorasyonu için daha önce Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Karacasu Eğitim ve Geliştirme Vakfı, Müftülük ve Anıtlar Kurulu protokol imzaladı. Ancak değişik nedenlerden dolayı tadilatı gerçekleştirilememiş. Anıtlar Kurulu tarafından koruma altında olduğu için uzun zamandır değişik nedenlerden dolayı tadilatı yapılamayan caminin bir an önce içinde bulunduğu kötü durumdan kurtarılması için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.
Bugüne kadar caminin restorasyonuna talip olan hayırsever kişi ve kurum ve şirketlerin çıktığını, ancak koruma altında olduğu için gerekli iznin verilmediğini belirten Karacasu Belediye Başkanı Emin Mete, "İlçemiz tamamen bir doğal sit alanı gibi. Ancak ayakta kalan ve tarihi değerinden hiçbirşey kaybetmeyen en tarihi eserlerimizden biri olan bu caminin bir an önce restorasyonun yapılmasını çok istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.